Katar Dışişleri Bakanlığı: Gazze'de kasıtlı açlığa göz yumulamaz

Katar Dışişleri Bakanlığı: Gazze'de kasıtlı açlığa göz yumulamaz
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majid bin Muhammad Al-Ansari, Gazze’de ‘kasıtlı açlığa’ göz yumulmaması ve uluslararası toplumun bu duruma net bir şekilde karşı olması gerektiğini söyledi.Katar Dışişleri Bakanlığı...
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majid bin Muhammad Al-Ansari, Gazze’de ‘kasıtlı açlığa’ göz yumulmaması ve uluslararası toplumun bu duruma net bir şekilde karşı olması gerektiğini söyledi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Al-Ansari, yaptığı açıklamada, “Kardeş Filistin halkının sadece kuzey Gazze'de değil, genel olarak Gazze Şeridi'nde maruz kaldığı kasıtlı açlık, göz yumulamayacak gerçek bir felakettir ve uluslararası toplumun bu konuya karşı net bir şekilde durması gerektiğine işaret etmektedir.

Televizyonda gördüklerimiz, 300 binden fazla insanın gıda, ilaç, su, elektrik ya da herhangi bir insani yaşam biçiminden yoksun olduğu Gazze'nin kuzeyindeki acı insani durumu ve felaketi yansıtmaktadır” dedi.

Al-Ansari, Katar’ın Ramazan ayı başlamadan çatışmaların durması için çabaladığını ve anlaşma sağlamaya çalıştığını söyledi.

Anlaşma masasında ‘insani yardımın’ dahi bir pazarlık malzemesi haline geldiğine dikkat çeken Al-Ansari, “Katar Devleti, ortaklarıyla işbirliği içinde, kutsal Ramazan ayından önce çatışmaları durdurmayı amaçlamakta ve bir anlaşmaya varılması için baskıların devam ettiğini vurgulamaktadır. En kısa zamanda anlaşmaya varmayı ve bunu kutsal aydan önce duyurmayı arzu ediyoruz.

İnsani yardımın müzakere masasındaki konulardan biri olması acı vericidir. İnsani yardım konusunun müzakerelerin bir parçası olmaması gerektiğini defalarca söyledik. Gazze Şeridi'nde yaşananlar uluslararası hukukun gerçek bir ihlalidir ve sivillerin korunmasına ilişkin tüm uluslararası norm ve sözleşmelerin açık bir ihlalidir” ifadelerini kullandı.