Katil ile aynı dil

Katil ile aynı dil
HDP’nin eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın gündeminde İzmir’deki saldırı vardı. Puldan saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a seslenerek, “Sana sözümüzdür Sevgili Deniz. Yarım kalan hayallerin milyonların hayalidir...

HDP’nin eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın gündeminde İzmir’deki saldırı vardı. Puldan saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a seslenerek, “Sana sözümüzdür Sevgili Deniz. Yarım kalan hayallerin milyonların hayalidir ve bu topraklarda mutlaka ama mutlaka yaşam bulacaktır” dedi, kurşunların umudu söndürmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
KÜÇÜK ORTAK KATLİAMI AÇIKÇA ÜSTLENDİ
Saldırıdan HDP ve barış karşıtı dili sorumlu tutan Buldan, “Katilin profili bize bir ortak yüz işaret etmektedir. Bu ortak yüz, halkların kimliğine, diline, kültürüne, inancına karşı olan nefrettir. Kürt düşmanlığıdır. Barış düşmanlığıdır. Kadın düşmanlığıdır. HDP’ye yönelik ‘haşere temizliği yapılsın’ diyen soykırım dilidir. ‘Daha neler göreceksiniz’ diyen tehdit dilidir” ifadesini kullandı. Pervin Buldan Deniz Poyraz’ı terörist ilan eden Bahçeli’ye de tepki gösterdi, “Hükümetin küçük ortağı katil ile dil birliği yaptı. Cinayet iklimini kürsüden devam ettirdi. Deniz Poyraz’a terörist dedi. Ailesine terörist dedi. Belki küçük ortağın içi henüz soğumamış. Katil ‘ben içimi soğuttum’ demesine rağmen bugün bu kürsüden iktidarın küçük ortağı içinin soğumadığını alenen ortaya koymuştur.
Hükümetin küçük ortağı İzmir katliamını açıkça üstlenmiştir” şeklinde konuştu.