Kavala cezaevinden paylaştı: Gezi’yi Soros’a bağlamak beyhude bir çaba

Kavala cezaevinden paylaştı: Gezi’yi Soros’a bağlamak beyhude bir çaba
Gezi davası sonrası ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden yazılı açıklama paylaştı.Alınan kararın yargının geldiği durumu gözler önüne serdiğini...

Gezi davası sonrası ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden yazılı açıklama paylaştı.

Alınan kararın yargının geldiği durumu gözler önüne serdiğini vurgulayan Kavala, “Karar keyfidir; siyasi baskı altında hukuk normları çiğnenerek alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Kavala yazılı açıklamasında, “Benim ‘Sorosçu’ olduğuma dair beyanlarla bu karara meşruluk kazandırılmaya çalışılıyor. Gezi protestolarının tarafımdan organize edilmediği yalın bir gerçektir. Yüz binlerce yurttaşımızın antidemokratik uygulamalara karşı adalet duygularıyla, özgürlük talebiyle sokağa çıkmalarını, Soros’a veya başka bir dış aktöre bağlamak beyhude bir çabadır” ifadelerini kullandı.

Çiğdem Mater’den mesaj: Çok iyiyim çünkü çok haklıyız

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan yapımcı Çiğdem Mater, cezaevinden mesaj paylaştı. Mater, “Çok iyiyim, çünkü çok haklıyız” dedi. Çiğdem Mater için açılan Twitter hesabından paylaşılan Mater’in mesajı şöyle: “Sesinizi, sözünüzü, desteğinizi duyuyor, biliyorum. Var olun. Çok iyiyim, çünkü çok haklıyız. Bakırköy’den sevgiler.”

Deprem olursa bu hücre kilitleri nasıl açılacak?

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Gezi Davası kapsamında 18 yıl hapis cezası alan Çiğdem Mater ve Mücella Yapıcı’ya Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti.

'Haklılığın Verdiği Güven Vardı...'
Keskin, görüşme sonrası Twitter hesabından açıklamalarda bulundu:
“Bakırköy Cezaevinde Mücella Yapıcı ve Çiğdem Mater’i ziyaret ettim. Mine Özerden kapalı görüşteydi. Mücella’nın kahkahaları eşliğinde şahane bir sohbet yaptık. Haklılığın verdiği bir güven vardı ikisinde de. Mücella en çok, ‘Deprem olursa bu hücre kilitleri nasıl açılacak? Cezaevlerinde kapı kilit sisteminden kumanda ile açma sistemine geçmek gerekir yoksa depremde çok insan ölür’ dedi.”