Kayıplar daha büyük!

Milli maç araları bazı takımlara ilaç, bazılarına ise kabus olur. Takımlar dinlenme imkanı bulur. Sakatlar iyileşir..Yeni katılımlar kısa da olsa bu sürede uyum sorununu aşar. Milli takımlarda çok oyuncusu olan takımlar için ise kabus olur. Eldeki formda oyuncular binbir eziyetle döner. Kimilerini skorlar yorar, kimlerini yolculuk!! Ligin 4. haftasında rakip olan bu iki takımın da benzer sıkıntıları yaşadıklarını söylemek mümkün.
Trabzonspor’da Gervinho ve Djaniny sakatlıkları nedeniyle yer almadı. Teknik direktör Abdullah Avcı bu iki oyuncunun yerine Cornelius ve Abdülkadir Ömür’ü tercih etti. Sarı kırmızılı cephede de tablo farklı değil. Sakatlar bir hayli fazla.
İki teknik adam kadro seçimlerini daha çok oyun planının işleyişine göre yapmış.. Avcı ve Terim kontrollü oyunu planlayarak sahaya çıktı. Terim Trabzonspor’un oyun içindeki artılarını ve eksilerini iyi tespit etmiş. Trabzonspor’un ofanstaki en etkili ayağı Nwakaeme’yi yakın markajla oyundan düşürdü. Savunmanın en zayıf halkası olan İsmail Köybaşı’nın görev yaptığı kanadı iyi kullandı. Edgar Le’nin hatasını ise Emre Kılınç affetmedi. Trabzonspor 20. dakikadan sonra oyuna girdi. Cornelius net gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Futbolun altın kuralı yine işledi. Atamayana atarlar. Bordo mavili takımın savunmasının uzaklaştıramadığı topu Emre Kılınç boş kaleye gönderdi 2-0.
Terim’in tuzağına düştüğünü anlayan, Avcı 39. dakikada iki oyuncu hamlesi yaptı. Abdülkadir Ömür’ün yerine Yusuf Sarı’yı İsmail Köybaşı’nın yerine Trondsen’i oyuna aldı, Yoğun tribün protestolarıyla oyundan çıkan iki oyuncunun sezonu bu kafayla bitirmesi artık zor..Trabzonspor Cornelius’un ayağından bulduğu golle oyuna ortak olma sinyallerini verirken ilk yarıyı 2-1 yenik kapatıp soyunma odasına gitti..
Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın ilk yarının sonundaki hamlelerine Terim 2. yarının başında karşılık verdi. Emre Kılınç’ın yerine Aytaç Kara’yı, Morutan’ın yerine Babel’i alarak başladı. Terim’in oyunun ateşini düşürme gayretine Trabzonspor izin vermedi. Ev sahibi ekip tempoyu bir tık yükseltince Trondsen oyundan sedye ile çıktı. Trabzonspor’un solu bir saat dolmadan iki oyuncuyu hurdaya çıkardı! Yeni transfer Denswil forma ile tanıştı. Galatasaray’ın skoru koruma gayreti başına bela oldu. Hamsik Galatasaray savunmasını tespihe dizer gibi geçince Nwakaeme’ye topu boş kaleye vurmak kaldı. 2-2’lik skor oyunun yeniden başlamasını sağladı.
İki teknik adamın son yarım saatlik hamleleri skoru değiştirmeyince taraflar puanları paylaştı. Gecenin karlısı 2-0 dan skoru 2-2 yapan ev sahibi takım Trabzonspor oldu, Bordo mavililerde Koita azıcık dikkatli olsa bu gece Terim masaya yatırılmıştı. Futbol gelgitleri olan böyle bir oyun işte..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi