Kedilere kezzap atan sanık hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istendi

Kedilere kezzap atan sanık hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istendi
İstanbul Eyüpsultan'da kedilerin üstüne kezzap atan Murat Özdemir hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istendi.İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Murat Özdemir katılmadı.Duruşmaya salonunda hazır bulunan...
İstanbul Eyüpsultan'da kedilerin üstüne kezzap atan Murat Özdemir hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Murat Özdemir katılmadı.

Duruşmaya salonunda hazır bulunan İstanbul Barosu Başkanlığı vekili, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi ve Halkın Kurtuluş Partisi avukatları davaya katılma talebinde bulundu.

"Eros davası" hatırlatıldı

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezinden avukatlar Umut Yıldız ile Hilal Koçak, gündemdeki "Eros Davası"nı hatırlatarak, mahkemeden bu davada da hassas olmasını istedi. Avukatlar Yıldız ile Koçak, sanık Murat Özdemir'in vahşice hisle 40'a yakın hayvana zarar verdiğini ve meydana gelen zarar nedeniyle sanığa caydırıcı ceza verilmesini talep ettiler.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; katılma taleplerini değerlendiren mahkeme, tüm talepleri reddetti. Duruşmadaki avukatlar ise mahkemenin bu kararına tepki gösterdi.

Sanığın 7 yıla kadar hapsi istendi

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanık Murat Özdemir'in 17 Temmuz-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında 3 farklı seferde yakıcı sülfirik asit (kezzap) satın alarak sokak kedilerinin üzerine döktüğünü ve üzerine atılı suçu kabul ettiğini kaydetti. Savcı, sanık Özdemir'in 'Zincirleme olarak bir ev hayvanını veya hayvanları kasten öldürmek' suçundan 10.5 aydan 7 yıla kadar hapsini talep etti.

Zorla getirme kararı

Mahkeme, mütalaaya karşı savunmasının alınması için sanık Murat Özdemir hakkında zorla getirme kararı vererek, duruşmayı 8 Mart'a erteledi.