Kemal Bey’in kaderi…

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 28, 2020 / 07:21

1Tam da 1 Mayıs’ın Cuma gününe gelmesi sebebiyle insanlar acaba 3 gün sokağa çıkma yasağı olur mu diye saf saf beklerken (çünkü 1 Mayıs zaten artık cıs olduğu için sokağa çıkma yasağı altın fırsat), 65 yaş üstünde olanlar evde oturmaktan bunalmış ve acaba hafta sonu 2 saat çıkmamıza izin gelir mi diye heyecanla ekran başında tansiyonlarını ölçerken, evden ders yapmaya çalışan ama iyice cılkı çıkan EBA yüzünde doğru düzgün eğitim alamayan öğrenciler bu sene eğitim olacak mı, okullar açılacak mı sorularının yanıtını beklerken, neredeyse 2 aydır iş yerini açamayan ama kira, fatura, aidat, maaş ödemeye devam eden ve batmanın sınırında olan hatta bir çoğu çoktan batan işletmelerin sahipleri düzgün bir destek açıklanır mı diye beklerken ve hatta çıkma başkan Melih Gökçek bile geçtiğimiz gün yaptığı kolonya jestine satır aralarında bir yanıt gelir mi diye ekran başında heyecanlanırken dün akşam birden bire Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları arasında bir video girdi yayına. Tüm bu soruların yanıtları yoktu ama kim vardı dersiniz ekranda?
Elbette Bay Kemal…
Önceden hazırlanan videolar “Kılıçdaroğlu’nun yalanları” başlığıyla uzun uzun ekranlarda yer aldı.
Bırakın ülkemizi dünyanın başına gelmiş en büyük felaketi yaşarken bile derdimiz Bay Kemal iyi mi?
Benim asıl üzüldüğüm nokta ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin bile bu kapasitesinin farkında olmaması.
Adam olmasa ülkede ciddi bir boşluk olacak farkında değil.
Birçok haber kanalı yayın bile yapamaz mesela. Bültenlerini kısaltmak zorunda kalırlar, o derece.
Biz yine asıl soruların, yaşamımızla ilgili soruların yanıtlarını beklerken aynı konuşmanın içinde bir de Diyanet İşleri Başkanı’na destek mesajı çıktı.
O Diyanet işleri Başkanı ki bütçede eğitime ayrılan paradan daha fazla parayı devlet kasasından alıp yöneten ve görevde olduğu süre boyunca Atatürk’e nefretini belli etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan bir şahıs.
Durmadan Atatürk’e küfreden, “Keşke Kurtuluş Savaşı’nı Yunan kazansaydı” diyecek kadar şuurunu kaybetmiş fesli bir manyağın ayağına kadar giderek tavrını ve niyetini belli etmiş olan Diyanet İşleri Başkanı bugün Türkiye’de yaşanan salgının ülke geneline yayılmasını Umre ziyaretlerini iptal etmeyerek, hatta iptal etmek isteyen Sağlık Bakanlığı’na karşı çıkarak sağlamış, hasta sayısının artmasına neden olmuştur.
Ve tüm bu rezaletlerin altında imzası olan adamın söylediklerine destek için ne kadar devlet adamı varsa kuyruğa girdi dünden beri.
Bence eşcinsellere ve evlenmeden birlikte yaşayanlara karşı söylediği ayrımcı sözlerin faturası eninde sonunda Bay Kemal’e çıkarılacaktır.
Muhakkak bu iş de ona patlar.
Yazın bir kenara.

Nihat Sırdar

İstanbul’da doğdu. Makine ressamı olmak için okudu ama radyocu oldu.
1993 yılından itibaren çeşitli radyolarda Nihat’la Muhabbet ve Nihat’la Sivrisinek programlarını hazırlayıp sundu.
Vatan, Takvim ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.
2000 yılından beri “İyi Uykular Türkiye, “Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi” ve “Bütün Kazlar Toplandık” ismindeki gösterileriyle sahnede.
“35’i Beklerken” ve “Severek Dinliyoruz” isminde iki kitabı yayımlandı.
Kuruluşundan itibaren Kafa dergisinde yazıları yayımlanmakta.
13 Şubat 2019’da Güçlü Mete ve Candaş Tolga Işık’la birlikte Kafa Radyo’yu kurdu.
Radyo yayınlarına her sabah ve her akşam Kafa Radyo’da devam ediyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top