Kendisini fabrika sahibi ve mühendis olarak tanıtıp 140 bin lira dolandırdı

Kendisini fabrika sahibi ve mühendis olarak tanıtıp 140 bin lira dolandırdı
E.Y. (29), Bursa ve Eskişehir'de mobil bankacılık ve şifrelerini çalarak 140 bin TL'ye yakın dolandırıcılık yaptıktan sonra İstanbul'a kaçmak isterken otoyol gişelerinde yakalandı. Şüphelinin, bazı mağdurlara kendisini fabrika...
E.Y. (29), Bursa ve Eskişehir'de mobil bankacılık ve şifrelerini çalarak 140 bin TL'ye yakın dolandırıcılık yaptıktan sonra İstanbul'a kaçmak isterken otoyol gişelerinde yakalandı. Şüphelinin, bazı mağdurlara kendisini fabrika sahibi ve mühendis olarak tanıttığı belirtildi.

Nilüfer ilçesinde, E.Y. 27 Aralık 2023'te metroda tanıştığı N.S.'ye (68) kendisini fabrika sahiplerinin torunu olarak tanıtarak yakınlık kurdu. Yardım dağıttığını iddia eden E.Y., N.S.'nin mobil bankacılığını kullanarak 11 bin 500 TL'yi kendi hesabına aktardı. N.S., durumu fark edince polise başvurdu.

Aynı şekilde, Kestel ilçesinde bir banka şubesinde tanıştığı C.T. (68) adlı kişinin kredi kartını alarak 44 bin 400 TL'lik alışveriş yaptı. Bir başka olayda ise kurbanlık almak isteyen A.Ç.'nin (64) hesabından 26 bin 900 TL çekti. E.Y. ayrıca, M.Ö.'nün (78) evinde altınları çalarak toplamda 140 bin TL'ye yakın bir dolandırıcılık gerçekleştirdi.

Bu dolandırıcılık olaylarının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve E.Y.'yi tespit ederek İstanbul'a kaçmak üzereyken yakaladılar.

E.Y., sorgusunda Eskişehir'de de bir mühendis olarak tanıttığı kişiyi ATM'de dolandırdığını itiraf etti. Toplamda 65 ayrı suç kaydı bulunan E.Y., mahkemece tutuklandı.