"Kıdem tazminatı kalkacak TES gelecek" iddiasının ardından Cübbeli'nin sözleri gündem oldu: Caiz değil

"Kıdem tazminatı kalkacak TES gelecek" iddiasının ardından Cübbeli'nin sözleri gündem oldu: Caiz değil
Hükümetin kıdem tazminatını kaldırıp Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adında yeni bir sistem getireceği iddia edildi. Bu iddianın ardından Cübbeli Ahmet'in yıllar önceki "Kıdem tazminatı almak caiz değil" ifadesi gündem...

Hükümetin kıdem tazminatını kaldırıp Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adında yeni bir sistem getireceği iddia edildi. Bu iddianın ardından Cübbeli Ahmet'in yıllar önceki "Kıdem tazminatı almak caiz değil" ifadesi gündem oldu.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ne göre, Kıdem tazminatı hakkı TES'e para olarak yatırılacak. Artık işçiler kıdem tazminatı alamayacak. 60 yaşından önce ölüm, evlilik gibi özel durumlar haricinde sistemden para çekilemeyecek. 60 yaşına gelindiğinde TES'teki paranın %25'i toplu ödeme olarak alınabilecek, kalanı aylık olarak ödenecek.

TES sistemi tartışmalara neden olurken, Cübbeli Ahmet'in bir videosu gündem oldu. Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü katıldığı TV programında, "Kıdem tazminatı almak caiz değil" dediği ortaya çıktı. Öte yandan Yavuz Selim Ulusal isimli hoca da "Dinimizde kıdem tazminatı diye bir şey yok" dedi.