Kılıçdaroğlu 12 gün sonra sessizliğini bozdu, açıklamalarına kim ne dedi?

Kılıçdaroğlu 12 gün sonra sessizliğini bozdu, açıklamalarına kim ne dedi?
Cumhurbaşkanı seçimlerinden 12 gün sonra sessizliğini bozan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiriler geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında gazeteci...

Cumhurbaşkanı seçimlerinden 12 gün sonra sessizliğini bozan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiriler geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında gazeteci Uğur Dündar, Alişar Delek, İsmail Saymaz ve İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. 12 gün sonra sessizliğini bozan ve canlı yayında seçim sonuçlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, rakibi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için "İlk kez katıldığı bir şeyde 1. turda kaybetti. Onun açısından da ciddi bir travma oldu. Bu zamana kadar hep 1. turda kazandı ama ilk kez kaybetti" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Seçim gecesi istifa ediyorum diyebilirdiniz, demediniz. 12 gün boyunca seçmenleri yalnız bıraktınız. Niçin bunu yaptınız?" sorusuna da  "O akşam oturup konuştuk. Nasıl bir yol yöntem izleyelim diye? Oturduk şu karara vardık: Toplumda bir talep var, hukuk kuralları içinde kurultayımızı toplayacağız. Yetkiyi tümüyle partililerimize bıraktık. Genel başkanın seçildiği kurultay yerel seçimlerden önce düzenlenecek" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına gelen tepkilerden bazıları şu şekilde: