Kılıçdaroğlu ile görüşen Vecdet Öz: Demokrasinin devam etmesi için Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz

Kılıçdaroğlu ile görüşen Vecdet Öz: Demokrasinin devam etmesi için Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ü ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “28’inde...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ü ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “28’inde bütün vatandaşları, bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oylarınızı kullanın ve vatanın kaderinin değiştirelim” dedi. Kılıçdaroğlu’na destek kararını açıklayan Öz, “Sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ü bugün ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkan ve arkadaşları lütfedip bizi kabul ettiler. Kendilerine hepinizin huzurunda teşekkür ederim. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları biz de gayet iyi biliyoruz, Sayın Genel Başkan ve arkadaşları da gayet iyi biliyorlar. Daha önce bir görüşme yapmıştık zaten. Belli aralıklarla da zaten bir araya geliyorduk Sayın Genel Başkanla. Kendilerinin aldığı bir karar var, birazdan kendisi sizlere açıklayacak. Ben de ayrıca yürekten teşekkür ederim.

Buradan değerli vatandaşlarıma da açık yüreklilikle seslenmek isterim. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar hepimizin malumu. Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye ya aydınlığa veya karanlığa sürüklenecek. Hepimizin sorumluluğu var ve hepimiz bu sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmalıyız. Kavgadan, çekişmeden, kamplaşmadan ayrışan bir Türkiye, kucaklaşan bir Türkiye, birbirini kucaklayan, birbirinin görüşüne saygı duyan bir Türkiye; hepimizin temel hedefi bu. Artık bu bir seçim olmanın ötesinde bir referanduma dönüşmüş durumda. Daha önce yapılan bir referandumun, Türkiye’yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. Anayasa referandumuyla sistem değişti. O sistemin Türkiye’ye büyük felaketler getirdiğini görüyoruz. Artık bu yapının değişmesi lazım, sistemin değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün gelmesi lazım. Yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Üretenin, çalışanın, alın teri dökenin kazanması lazım. Bunun için yola çıktık ve bunun için ayın 28’inde bütün vatandaşlarımı, bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oylarınızı kullanın ve Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Bizim için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, torunlarımız için güzel bir Türkiye’yi hep beraber inşa edelim.

"ATA İttifakı biliyorsunuz maçın ilk yarısında görevini yaptı"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasında Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayan Öz, şöyle konuştu:

“Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve arkadaşlarına, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hepinizin malumu olduğu üzere ATA İttifakı’nı kurmuştuk. Zafer Partisi ile birlikte. ATA İttifakı’na destek veren arkadaşlarımız vardı. Ülkem Partisi, Türkiye İttifakı Partisi bir de Turan Hareketi Partisi… 

Bizler, ATA İttifakı biliyorsunuz maçın ilk yarısında görevini yaptı. Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir hareketti. Bunun mimarı, Ümit Özdağ bey ile ikimizdik. ATA İttifakı’nın da isim babası bendim. Amacımız, Türkiye’nin Atatürk çizgisinde cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak, Kurutuluş Savaşı’nın yapılma sebeplerine uygun bir nizamın tekrar tesis edilmesiydi. Cumhuriyetin yıpranan değerlerini tekrar tesis etmekti. Sinan Oğan’ı Cumhurbaşkanı Adayı olarak birlikte teklif ettik ve geldi. Fakat yüzde 5’te kaldı biliyorsunuz. İkinci tura kalamadı.

"Keşke Yunan kazansaydı diyenlerin tabutuna omuz verenlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz"

Demokrasinin devam etmesi için, demokrasinin önünün kesilmemesi için bizler kararımızı verdik. Toplantımızın sonunda sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı çıktı. Bu karar, oy birliğiyle çıkmıştır.

Bu ülkede keşke Yunan kazansaydı diyenlerin tabutuna omuz verenlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Bu Atatürk’ün kurmuş olduğu laik cumhuriyet düzeniyle, kurulmaya çalışılan siyasal İslam rejimi arasındaki kavgadır. Bunu, olağan bir siyasi süreç olarak gören yanılır. Bu nedenle birkaç gün sonra yapılacak olan seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecektir. Ben buradan ATA İttifakı’na destek veren seçmenlerime sesleniyorum: Onlar bize desteği bu mentalitemiz için verdiler. Biz bir muhalefet hareketiydik ve şu anda muhalefet güçlerimizi birleştirdik. Sonuna kadar da Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalması için elimizden geleni yapacağız.”

Kılıçdaroğlu’na ziyaret sırasında, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da eşlik etti.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından seçimde ATA İttifakı'nın adayı olan ve yüzde 5,17'lik bir oy oranına ulaşan Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği belirsizliğini koruyor.

İttifakta bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, cuma günü partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti.

Cuma günü ise Cumhurbaşkanı adayı Oğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

ATA İttifakı’nda olan Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz de Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı. Öz daha sonra ittifakın dağıldığını duyurmuştu.