Kılıçdaroğlu’nun o çağrısı karşılık buldu, hatlar kilitlendi

Kılıçdaroğlu’nun o çağrısı karşılık buldu, hatlar kilitlendi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı “En az 1 milyon insan sandık başında olacağız” çağrısı hemen karşılık buldu. İkinci tur...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı “En az 1 milyon insan sandık başında olacağız” çağrısı hemen karşılık buldu.

İkinci tur seçimlerinde sandıkta görev almak isteyen vatandaşların ilgisi karşısında CHP Genel Merkezi ve Çağrı Merkezi’nin hatları kilitlendi.

CHP’li bir yetkilinin Gazete Pencere’ye verdiği bilgilere göre, CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısındaki çağrısının ardından partiye yoğun bir başvuru yapıldı. Onlarca kişinin çalıştığı iletişim merkezinde hatların kilitlenmesi üzerine ek personel dahi görevlendirildi.

Basın toplantısının bitmesiyle başlayan yoğunluğun hala sürdüğü de öğrenilirken, ilk turda görev alamamış olan yüzlerce kişinin ikinci turda sandık güvenliğinde görev almak için başvuru yaptığı öğrenildi.

Öte yandan 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerinde sadece CHP ve diğer siyasi partilerin temsilcilerinin değil, sivil oluşumların da koordineli bir şekilde sandıkta görev alacağı öğrenildi. Bu konuda Millet İttifakı ile koordinasyon içerisinde olan sivil oluşumlara da dünden bu yana görev almak için yoğun bir başvurunun olduğu öğrenildi.

Seçim güvenliği alanındaki sivil oluşumların başında gelen Oy ve Ötesi de bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ihtiyaç duyulan müşahit verilerini açıklamıştı. Oluşumun paylaşımıyla birlikte yoğun bir başvuru yapıldığı da öğrenildi.