Kimse aç mısın diye sormuyor

Kimse aç mısın diye sormuyor
Önceki gün yaptığı denetim sırasında esnaflarla yaşadığı diyalog, ardından da özür açıklamalarıyla gündeme gelen Denizli Valisi Ali Fuat Atik’e “Gebermek istiyorum, canıma yetti” diyen esnaf Üzeyir Yazır, “Maske...

Önceki gün yaptığı denetim sırasında esnaflarla yaşadığı diyalog, ardından da özür açıklamalarıyla gündeme gelen Denizli Valisi Ali Fuat Atik’e “Gebermek istiyorum, canıma yetti” diyen esnaf Üzeyir Yazır, “Maske benim son derdim, benim asıl derdim geçim. Kimse aç mısın diye sormuyor” dedi.
Vali Ali Fuat Atik, iki gün önce yaptığı denetimde bir döner ustasının kendisine yanıt vermemesi üzerine işletmenin kapatılması talimatı vermiş, olay anı görüntülerine tepki yağmıştı. Atik, özür dilemişti.
Atik’in aynı gün yaptığı denetim ziyaretinde bir oyuncakçıyla yaşadığı diyalog da dikkat çekmişti. Atik’in “Maskeniz neden takılı değil?” sorusuna yanıt veren oyuncakçı, “Gebermek istiyorum, canıma yetti” diyerek para kazanamadığını belirtmişti.
Artı TV’ye konuşan oyuncakçı Üzeyir Yazır, 100 gün içinde 10 esnafın kepenk kapatacağını söyleyerek şöyle konuştu:
‘UTANIP SIKILAN SİYASETÇİ YOK’
Şu an 2-3 aylık kiram birikmiş durumda. 3 elektrik 5 su faturası birikti. Ödemiyorum demiyorum, ödeyemiyorum. Vali, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı, üçü kol kola girmişler gelmişler. Vali neden maske takmadığıma takıldı. Ama hiç kendisi, demedi ‘Ya bizim idaremizde de sorun var mıdır acaba’ bu konuda utanıp sıkılan bir tane siyasetçi istifa eden veya bürokrat, hadi siyasetçiyi de geçtim artık. Görmedik değil mi? Kimse sormuyor ‘Aç mısın, tok musun oğlum, kiranı ödeyebiliyor musun, elektrik su ödeyebiliyor musun?’ yok ‘Maske niye takmadın’.