Kiraz cennetine taş ocağına AKP-CHP protestosu

Kiraz cennetine taş ocağına AKP-CHP protestosu
Yok yok, başlıkta bir hata yok… Doğru… AKP üst yönetiminin “düşmanlaştırma” söylemine rağmen yerelde böylesine birlik adımları atılabiliyor. Manisa Şehzadeler'deki Sancaklıkayadibi Mahallesi’nde  taşocağına...

Yok yok, başlıkta bir hata yok… Doğru… AKP üst yönetiminin “düşmanlaştırma” söylemine rağmen yerelde böylesine birlik adımları atılabiliyor. Manisa Şehzadeler'deki Sancaklıkayadibi Mahallesi’nde  taşocağına karşı düzenlenen eyleme CHP'lilerle birlikte AKP’li belediye de destek verdi.

Türkiye’de erkenci kirazın ilk çıktığı bölge olarak bilinen Manisa Şehzadeler ilçesindeki Sancaklıkayadibi Mahallesinde, kiraz üreticileri ve kadınlar, bölgede açılmak istenen taş ocağına karşı eylem yaptı.  Eyleme, CHPliler, baro, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ve muhtarlarla birlikte AKP’li belediye de destek verdi.  

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, kanunlara göre yerleşim yerlerine yakın olan bölgelerde madencilik yapılamayacağını belirtti. Söz konusu taş ocağının Sancaklıkayadibi’ne 200 metre yakınlıkta olduğunun altını çizen CHP’li Bakırlıoğlu, şunları söyledi:

“Cennet gibi bir bölgenin talan edilmesine, taş ocağıyla yok edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca kanunlarımız bize şunu da diyor; tarım arazisinde, tarım bölgesinde madencilik yapılmaz."

Eyleme katılan AKP’li Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas da belediye olarak Sancaklkayadibi’ne taş ocağının yapılmasına neden karşı olduklarını anlattı:

“Buralar verimli topraklar. Hem ülkemiz hem de kentimizin için değerli olan bu bölgenin yok olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımızın istemediği bir taş ocağının buraya yapılmasına biz de müsaade etmeyeceğiz.”