Kırmızı bültenle aranan kişinin HÜDA PAR GİK üyesi olduğu ortaya çıktı

Kırmızı bültenle aranan kişinin HÜDA PAR GİK üyesi olduğu ortaya çıktı
Hizbullah ile organik bağı olduğu iddiasıyla gündemde olan ve AKP listelerinden TBMM'ye milletvekili gönderen HÜDA PAR'ın bir yöneticisi hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldığı öğrenildi.Sözcü'den Özgür...

Hizbullah ile organik bağı olduğu iddiasıyla gündemde olan ve AKP listelerinden TBMM'ye milletvekili gönderen HÜDA PAR'ın bir yöneticisi hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Hizbullah'ın yönetim kademesinde yer aldığı öne sürülen ve hakkında örgüt yöneticiliğinden yakalama kararı çıkarılınca İsviçre’ye kaçan Mehmet Fatih Anal, kırmızı bülten ile aranırken 17 Temmuz 2009'da yakalandı.

HÜDA PAR'ın kurumsal hesabından 2018'de atılan bir tweet'te Anal, HÜDA PAR'ın GİK üyeleri arasında yazıldı.

İsviçre tarafından Türkiye'ye iade edilmeyen Anal, daha sonra kendi isteğiyle geldi. Anal, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberde, Anal'ın 1992'de kendisine ait özel otomobilde 10 adet kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, bu silahlara ait 30 şarjör, 820 mermi ile yakalandığını, polise verdiği ifadede ise, “Silahları PKK tarafından ölümle tehdit edilen ve imam olan kardeşim Davut Anal'ı korumak için Nusaybinli bir silah kaçakçısından satın aldım, örgütün silahları değil” dediği belirtildi.