Kızaran ilk kent Zonguldak

Kızaran ilk kent Zonguldak
Türkiye’de yeni bir Covid dalgası için önlemler başladıKoronavirüs vakalarında görülen artış üzerine Türkiye’deki en büyük pandemi hastanesi olan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde yeni bir dalga için...

Türkiye’de yeni bir Covid dalgası için önlemler başladı

Koronavirüs vakalarında görülen artış üzerine Türkiye’deki en büyük pandemi hastanesi olan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde yeni bir dalga için hazırlıklar başladı.
Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, ayaktan hasta başvurularının 3-4 kat arttığını ve günlük başvuru sayısının 200’lerden 900’lere çıktığını belirtti.

Tanoğlu şu ifadeleri kullandı:
“Covid’de yeni dalgaya girdik diyebilirim. Henüz hastaneye yatışlara çok büyük bir yansıması yok ancak önceki dalgalardan biliyoruz ki ayaktan başvurular bir süre sonra yatış ve yoğun bakımlara da yansıyor. Son 15-20 gün içerisinde Avrupa’daki dalganın bize de geldiğini görmekteyiz, ayaktan başvuran hasta sayısında hızlı bir artış var. Kendi hastanemizde bundan bir ay önce yaklaşık 200 civarında günlük hasta geliyordu. Bunların yaklaşık 100’üne PCR testi yapılıyordu. Negatiflik daha fazlaydı, pozitifleri daha az görüyorduk”

Kızaran ilk kent Zonguldak

Zonguldak’ta korona virüs vakaları artış göstermeye başladı. Vaka sayısındaki artış Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı. Kent genelindeki vaka artışının dikkat çektiği haritada kent merkezinin yüksek riskli olarak görünmesi ise tedirgin etti. Vakaların artması sonrası bazı vatandaşların maske taktığı görüldü. Vaka sayılarının böyle giderse daha da artacağını söyleyen Mustafa Arslan, “İnsanların halini görüyorsunuz ben de dahil bu artışın böyle devam edeceğini düşünüyorum. Bayramda insanların çok yakın oluşu ve insanların yakın olması vaka sayılarını arttırdı. Hatırlatma aşılarını olmamız lazım, ben randevumu aldım aşımı olacağım” şeklinde konuştu.