Kızıl Goncalar dizisinin bir sahnesi sert tepkilere neden oldu

Kızıl Goncalar dizisinin bir sahnesi sert tepkilere neden oldu
FOX TV'de izlecisiyle buluşan "Kızıl Goncalar" dizisinin bir sahnesinde Kur'an okunurken çocuklardan birinin ayağa kalkması nedeniyle tokat atıldığı anlar sert tepkilere neden oldu.Dizinin Kur'an-ı Kerim kursunda geçen bir sahnesinde...

FOX TV'de izlecisiyle buluşan "Kızıl Goncalar" dizisinin bir sahnesinde Kur'an okunurken çocuklardan birinin ayağa kalkması nedeniyle tokat atıldığı anlar sert tepkilere neden oldu.

Dizinin Kur'an-ı Kerim kursunda geçen bir sahnesinde Kur'an okunurken çocuklardan biri "Cüneyt efendi geldi" diye ayağa kalkarak pencereye doğru koşuyor. Sınıfta bulunan Kur'an hocası "Sen nasıl Kur'an'ı bölüyorsun, nasıl sadakallahülazim demeden kalkıyorsun!" diyerek çocuğa tokat atıyor.

O anlar kısa sürede tepkilere neden olurken dizinin, ''Kur'an-ı Kerim kurslarının ve hocalarının kötülendiği, insanları İslam'dan uzaklaştırdığı, çocukları dinden soğuttuğu" gibi gerekçelerle Radyo Televizyon Üst Kurulunu (RTÜK) şikayet edildiği belirtildi.

Kur'an hocasının devam eden sözleri arasında "Size ne Cüneyt efendiden size ne! Akranınız mı o sizin, terbiyesizler, ahlaksızlar! Hepiniz kardeşinizin günahının affı için yüzer amenerrasulü okuyorsunuz. Bu sırada dışarı çıkmak da dışarı gitmek de abdest tazelemek de yok!" dediği duyuluyor.

Öte yandan Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı dizinin başka bir sahnesinde ise “O vatan haini yetmez ama evetçi içerde mi?” ifadeleri kısa sürede gündem oldu.

2010 referandumundaki ‘Yetmez ama evet’ sloganına gönderme olarak algılanan sahne sosyal medyada kısa sürede tepkilere neden oldu.

TIKLAYIN I Kızıl Goncalar dizisindeki tartışma yaratan sahne: ''Yetmez ama evet''