KKTC Başbakanının şaşırtan rahatsızlığı

KKTC Başbakanının şaşırtan rahatsızlığı
Suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarındaki açıklamaları sonrasında yeniden gündeme gelen gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan tartışma sürüyor. Toplumsal muhalefet olayın...

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarındaki açıklamaları sonrasında yeniden gündeme gelen gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan tartışma sürüyor. Toplumsal muhalefet olayın derinlemesine araştırılmasını ve aydınlatılmasını talep ederken iktidardan ise konunun üzerine gidilmeyeceği sinyalleri geliyor.
Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersan Saner, “Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili ilk gün yaptığım açıklama neyse, o noktadayım” diyerek, Sedat Peker’in açıklamalarının “iddia olduğunu” söyledi, “herkes bir iddia ortaya atabilir” şeklinde konuştu.
Saner, “Bu konuda polise gidip ifade vermediğiniz sürece, bu bir iddia olmaktan öteye gitmez” diyerek, “Yeni bir olgu çıkarsa, polisimiz harekete geçecektir” dedi.
Saner, Adalı cinayetinin, “Bir iddia üzerine bu kadar gündeme gelmesini doğru bulmadığını” ifade ederek, “Ailenin acılarını canlandırmanın doğru olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.