Koç Holding depremzedeler için kaynak ayırıyor

Koç Holding depremzedeler için kaynak ayırıyor
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Koç Topluluğu olarak bu zorlu dönemde de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürdük,” ifadelerini kullandı.Koç Holding’in 59. Genel Kurul toplantısı yapıldı. Genel Kurul’da konuşan...

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Koç Topluluğu olarak bu zorlu dönemde de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürdük,” ifadelerini kullandı.

Koç Holding’in 59. Genel Kurul toplantısı yapıldı. Genel Kurul’da konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm memleketimize sabır ve metanet dilediğini belirtti.

Önümüzdeki dönemdeki projelerle birlikte Türkiye’nin iyileşme sürecine hatırı sayılır miktarda maddi kaynak tahsis edeceklerini vurgulayan Rahmi Koç, şunları söyledi:
“Koç Topluluğu olarak kuvvetli mali gücümüz, çeşitlendirilmiş portföy yapımız, geniş tedarik zincirimiz, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarındaki öncü uygulamalarımız ve etkin risk yönetimi politikalarımız ile bu zorlu dönemde de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürdük. 2022 yılındaki 40,5 milyar TL (2,4 milyar dolar) yatırımla beraber son 5 yılda yaklaşık 86 milyar TL (9,3 milyar dolar) yatırıma ulaştık. Memleketimize güvendik ve inandık.’’

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, holding olarak yaşanan büyük acının hafifletilmesine destek olmak için hızla tüm imkanlarıyla halkın yardımına koştuklarını bildirdi. Ömer M. Koç, “Böylesine bir trajedinin maddi ve manevi tahribatının azaltılmasında dayanışmayla çok daha fazlasının yapılması gerekeceği açıktır,” dedi.