Kocaeli'deki sağlık merkezinde hastalar 3 hekime saldırdı: "İnsanlıktan çıkmış bu şahıslar hakkında gereken yapılacak mı?"

Kocaeli'deki sağlık merkezinde hastalar 3 hekime saldırdı: "İnsanlıktan çıkmış bu şahıslar hakkında gereken yapılacak mı?"
Kocaeli Fatih Aile sağlığı merkezinde yaşanan görüntülerle "sağlıkta şiddet" olaylarına bir yenisi daha eklendi.Bilinmeyen bir sebepten doktor ve hasta arasında çıkan tartışma fiziki kavgaya dönüştü. Sağlık Çalışanları...

Kocaeli Fatih Aile sağlığı merkezinde yaşanan görüntülerle "sağlıkta şiddet" olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Bilinmeyen bir sebepten doktor ve hasta arasında çıkan tartışma fiziki kavgaya dönüştü. Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği'nden yapılan açıklamada olayla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Yer: Kocaeli Fatih Aile sağlığı merkezi Üç hekime ve tüm sağlık emekçilerine saldırı yapılıyor! İnsanlıktan çıkmış bu şahlıslar hakkında gereken yapılacak mı? Güvenliği olmayan aile sağlığı merkezlerinde gri kod işe yarayacak mı? Önlem almayı düşünüyor musunuz? Yoksa teker teker ölmemiz mi bekleniyor! Canımızı korumakla mükellefsiniz!"

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayla ilgili X hesabından yaptığı açıklamada şunları dedi:

"KOCAELİ’NİN Körfez ilçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezinde, medeni insan davranışından yoksun bir şahsın hekime saygı göstermekten uzak davranışı, üç kişinin dâhil olduğu bir şiddet olayına dönüştü, üç hekim arkadaşımız darp edildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz. Savcılık, bu üç kişinin tutuklu yargılanmalarına karar vermiştir. İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam."