Köfte ikramına sahte içkiyle karşılık verdi: "Birisi ölmüş, ben de anlamadım"

Köfte ikramına sahte içkiyle karşılık verdi: "Birisi ölmüş, ben de anlamadım"
Emekli maden mühendisi Turgay T. D. hakkında, sahte alkol verdiği bir kişinin ölümü nedeni ile dava açıldı. T.D. "Bu arkadaşlar benin yanımda mangal yapıyordu. Onlar bana köfte ikram etti, ben de alkol ikram ettim. Birisi ölmüş....

Emekli maden mühendisi Turgay T. D. hakkında, sahte alkol verdiği bir kişinin ölümü nedeni ile dava açıldı. T.D. "Bu arkadaşlar benin yanımda mangal yapıyordu. Onlar bana köfte ikram etti, ben de alkol ikram ettim. Birisi ölmüş. Ben de anlamadım” dedi.

Sahte içkiden öldüğü belirlenen Muharrem Ece'nin ailesi T. D.'den şikayetçi oldu.  Dava dosyasına göre T. D., geçen 11 Kasım 2022’de Gaziosmanpaşa Sulh Ceza Hakimliği kararı ile tutuklandı. Hakimlik sorgusunda, Bayrampaşa’da bulunan bir arkadaşına ait işyerinde kendisi için alkol ürettiğini söyledi. T.D. hayatını kaybeden Muammer Ece (61) ile arkadaşı V. Ç.’ye alkol satışı yapmadığını söyledi.

16 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen T.D., halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'ye yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Ben kendim için alkol yapıyordum. Kendime ait aracı Bayrampaşa’da tenha bir yere çekip içiyordum. Bu süreçte, birkaç arkadaşla tanıştım. Bu kişiler benim yanımda mangal yapıyordu.

Bir süre sonra aramızda samimiyet oluştu. Onlar mangal yapınca bana et veya köfte veriyordu. Ben de onlara alkol ikram ediyordum. Aynı alkolden ben de içtim. Ancak bana ve diğerlerine bir şey olmadı. Muammer Ece niye öyle oldu anlamadım. Ölünce ailesi şikâyetçi olmuş. Bir gün Fethiye Adliyesine başka bir iş için gidince, arandığım söylendi ve sonrasında tutuklandım”