Köpeği gözünden vurarak öldüren şüpheli beraat etti: 'Tüfeksiz' kalma cezası verildi

Köpeği gözünden vurarak öldüren şüpheli beraat etti: 'Tüfeksiz' kalma cezası verildi
Kocaeli’de bir köpeği gözünden vurarak öldüren Orçun Maviş, ‘hayvanı kasten öldürme suçundan’ beraat etti. Kararı açıklayan Kocaeli 9. Asliye Mahkemesi, Maviş’in tüfeğinin elinden alınmasına karar verdi. Karara tepki...
Kocaeli’de bir köpeği gözünden vurarak öldüren Orçun Maviş, ‘hayvanı kasten öldürme suçundan’ beraat etti. Kararı açıklayan Kocaeli 9. Asliye Mahkemesi, Maviş’in tüfeğinin elinden alınmasına karar verdi. Karara tepki gösteren Kocaeli Doğa ve Hayvanları Koruma Kolektifi temsilcisi Erman Gelici, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, davanın lakaytla yürütüldüğünü ifade etti. 

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde besi çiftliği sahibi Orçun Maviş, geçtiğimiz aylarda oğluna saldırdığını iddia ettiği bir sokak köpeğinin gözüne tüfekle ateş ederek ölmüştü. Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda olayı anlatan Maviş, ‘‘Köpeğin dünya ile bağlantısını kestim. İnsan sağlığının söz konusu olduğu yerde köpeklerin benim gözümde hiçbir değeri olmaz’’ ifadelerini kullandı.

Hayvan severlerin suç duyurusunda bulunması sonrası Maviş, ‘Hayvanı kasten öldürme’ suçundan yargılanmaya başladı. Kocaeli Adliyesi'nde bugün hakim karşısına çıkan Maviş için beraat kararı verildi. Mahkeme kararında sanığın kusurunun bulunmadığını, eylemin zorunluluk hali sınırları içerisinde olduğunu gerekçe göstererek ceza verilmemesine ve sokak köpeğini öldürmek için kullandığı tüfeğinin elinden alınmasına karar verdi.

Karara itiraz edilecek

Karara tepki gösteren Kocaeli Doğa ve Hayvanları Koruma Kolektifi temsilcisi Erman Gelici, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, davanın lakaytla yürütüldüğünü ifade etti. Maviş’in sosyal medya hesabından köpek katliamını itiraf ettiğini söyleyen hayvanseverler açıklamasında, “Bundan sonra da öldürmeye devam edeceğini soğukkanlılıkla anlatmıştır. Ancak mahkemeye sunulan ısırmaya dair ne bir doktor raporu ne de video kaydı var. Bunun sonucunda hakim ceza kararı almamıştır” diye konuştu.

Gelici, konuyu istinaf mahkemesine taşıyacaklarını sözlerine ekledi.