Kredi kartı sayısı 70 milyonu geçti

Kredi kartı sayısı 70 milyonu geçti
Ekonomik sorunlar nedeniyle hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşlar çareyi kredi kartlarında buldu. Bu süreçte işini kaybeden vatandaşlar, salgından dolayı e-ticaretin de artmasıyla kredi kartlarına akın etti. Mayıs ayı...

Ekonomik sorunlar nedeniyle hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşlar çareyi kredi kartlarında buldu. Bu süreçte işini kaybeden vatandaşlar, salgından dolayı e-ticaretin de artmasıyla kredi kartlarına akın etti. Mayıs ayı itibarıyla kredi kartı sayısı 71,4 milyona yükseldi.


Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kartla yapılan ödemelere ilişkin mayıs ayı verilerini açıkladı. Verilere göre, mayıs ayı sonunda Türkiye’de bulunan toplam kart sayısı 242,7 milyon adet. Bunların 71,4 milyonu kredi kartından oluşurken, 171,3 milyon adedi ise banka kartından oluştu.


Geçen yılın mayıs ayıyla kıyaslandığında kredi kartı sayısında yüzde 5, banka kartı sayısında ise yüzde 11 artış yaşandı. Mayıs ayında yapılan toplam 76,2 milyar liralık kartlı ödemenin 63,3 milyar lirasını kredi kartı ödemeleri, 12,9 ilyar lirası ise banka kartı ödemelerinden oluştu.

60 yaş üstü e-ticaret ile tanıştı

ALADIN’in raporuna göre internet kullanıcıları arasında online alışveriş sitelerinden alışveriş yapanların oranı %63’e ulaştı (We are Social, 2020, Türkiye Verisi). Araştırmaya katılanların %40’ı ilk online alışverişlerini salgın nedeniyle kısıtlama tedbirlerinin uygulandığı dönemde yaptı. Araştırmada, “Bu da aslında yeni bir tüketici kitlesinin ve özellikle de 60 yaş üstü tüketici segmentinin de e-ticaret hedef kitlesi arasına katıldığını göstermektedir” ifadelerine yer verildi.