KRT'de devir teslim tamamlandı; Adnan Bulut kanaldan ayrıldı

KRT'de devir teslim tamamlandı; Adnan Bulut kanaldan ayrıldı
CHP milletvekili Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu iddia edilen ancak imtiyaz sahibinin Güneşim Medya Yayıncılık olduğu açıklanan KRT televizyonu satıldı. Devir teslimin tamamlanmasının ardından Genel Müdür Adnan Bulut da kanaldan...

CHP milletvekili Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu iddia edilen ancak imtiyaz sahibinin Güneşim Medya Yayıncılık olduğu açıklanan KRT televizyonu satıldı. Devir teslimin tamamlanmasının ardından Genel Müdür Adnan Bulut da kanaldan ayrıldı.

Yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödeyen kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat. Bozfırat, Mustafa Sarıgül’ün yakınındaki bir isim. Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) genel başkan yardımcısıydı.

Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Fırat Bozfırat’ın cumaya kadar satış için bir hamle yapmaması sonrası KRT TV’nin eski yönetiminin ‘Cuma günü son gün, kaporanız yanar, devrin yapılması gerekiyor’ dediği, bunun üzerine devrin gerçekleştiği öğrenildi.

ANKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fırat Atabaş ve KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut bugün çalışanlara satışla ilgili açıklama yaptı. Devrin tamamlanmasının ardından Bulut da kanaldan ayrıldı.

Veryansın Tv’ye göre kanalın satışı borçlar karşılığı gerçekleşti. Kanalın yaklaşık 3 buçuk milyon dolar borcunun olduğu iddia edilirken, satıştan çok az miktar da kanalın eski sahiplerine kalacak.

Kanalın el değiştirmesi sonrası KRT TV’de çalışan yaklaşık 70 kişinin akıbeti de merak konusu. Bu konuda da eski yönetimin yeni yönetime bilgi verdiği, çalışan ekibin iyi bir ekip olduğunu söylediği öğrenildi.

Serdar Akinan’la görüşüldü

KRT TV’nin yeni sahibinin çalışanlarla ilgili ne gibi bir tasarruf uygulayacağı bilinmezken, kanalın yönetimi için bir gazeteciyle görüşme yaptığı öğrenildi. Bu gazetecinin de Serdar Akinan olduğu, ancak henüz taraflar görüşse de bir anlaşmanın sağlanmadığı vurgulandı.

KRT'nin yeni sahibi: Sarıgül'ün gölgesinin olması söz konusu bile değil; editoryal bağımsızlığı önemsiyoruz

KRT'nin yeni sahibi Fırat Bozfırat'ın da "Bu kanalın Mustafa Sarıgül'le bir alakası yok. Gölgesinin olması bile söz konusu değil. Editoryal bağımsızlığı önemsiyoruz. Eksiklerimiz var, onları da gidereceğiz" dediği belirtildi.

Mustafa Sarıgül Gazete Pencere’ye yaptığı açıklamada böyle bir satışın ya da görüşmenin olmadığını söylemişti.