Kulis: Şimşek, Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete’den öğrenmiş

Kulis: Şimşek, Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete’den öğrenmiş
Merkez Bankası'nın eski Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu da, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi. Kulis...

Merkez Bankası'nın eski Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu da, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi. Kulis haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kavcıoğlu'nun atamasını Resmi Gazete'den öğrenmiş.

10 Haber'den Erdal Sağlam'ın haberine göre Atamanın Bakan Mehmet Şimşek için de sürpriz olduğu, morali bozuk olan Şimşek'in, atamayı soran yakınlarına “Resmi Gazete’den öğrendiğini” söylediği kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Şimşek’in BDDK başkanlığına atanacak kişi konusunda Cumhurbaşkanlığına çok sayıda ismin yer aldığı bir liste sunduğu ama Kavcıoğlu isminin bu listede yer almadığını öğrenildi.

Haberlere göre beraber çalışabileceği çok sayıda isim sunmasına rağmen, bu isimlerin dışında Kavcıoğlu’nun atanması, kendisine sorulmadan yapılması, doğal olarak Şimşek’in moralini bozmuş.

Merkez Bankası başkanlığı döneminde enflasyon ve döviz kurlarında rekor kırılan Şahap Kavcıoğlu’nun BDDK koltuğuyla oyunda tutulması, ekonomistlerde şaşkınlık yaratmıştı. Ekonomistler, Kavcıoğlu’nun ‘gölge bakan’ gibi oyunda tutulduğunu ve Mehmet Şimşek’in markaj altına alındığı yorumu yapmıştı.