KUNTZ: “TAKIM RUHU ÖNEMLİ”

KUNTZ: “TAKIM RUHU ÖNEMLİ”
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, UEFA Uluslar Ligi'nde ilk 4 maçta bir arada olduğu oyuncuları kadroda tercih ettiğini, sakatlık olmasaydı aynı oyuncularla grup maçlarını tamamlamayı planladığını söyledi.Kuntz,...

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, UEFA Uluslar Ligi'nde ilk 4 maçta bir arada olduğu oyuncuları kadroda tercih ettiğini, sakatlık olmasaydı aynı oyuncularla grup maçlarını tamamlamayı planladığını söyledi.

Kuntz, ay-yıldızlı ekibin bugün oynayacağı Lüksemburg karşılaşması öncesinde Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Ozan Kabak ile katıldı.

Basın toplantısına aday kadro tercihiyle ilgili gelen bir soruya yanıt vererek başlayan Alman teknik adam, "Öncelikle UEFA Uluslar Ligi'ni bir kitap olarak görürsek ilk 4 maç bu kitabın birinci bölümüydü. Mayıs-haziran döneminde açıklamış olduğumuz bu kadroyu korumak istedik. Çok fazla sayıda oyuncuyla çalışmayı denemek bence mantıklı bir şey değil. Sahadaki amacımız otomatikleşmeyi sağlamak. İkincisi de takım ruhu. Şu anda birbirini bulmuş, tanımış, ilk dört maçta rahat hareket eden oyuncu grubuna sahip olmuş olduk. Kadro tercihi sebebim bu. Sakatlıklar olmasaydı zaten kadroyu hiç değiştirmeyecektik. Maalesef bazı sakatlıklar yaşandı." ifadelerini kullandı.