Kusura bakmasınlar

Kusura bakmasınlar
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında pandemi dönemi normalleşme kararlarını açıkladı. Erdoğan sokağa çıkma kısıtlamalarının 1 Temmuz’dan itibaren kalkacağını söyledi. Erdoğan’ın...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında pandemi dönemi normalleşme kararlarını açıkladı. Erdoğan sokağa çıkma kısıtlamalarının 1 Temmuz’dan itibaren kalkacağını söyledi. Erdoğan’ın “Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 00:00’a çekiyoruz; kusura bakmayın kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” sözleri ise sosyal medyada tepkiyle karşılandı.
1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak yeni normalleşme adımlarına göre sokağa çıkma kısıtlamaları, şehirlerarası seyahat ve toplu taşımalardaki sınırlamalar da kaldırılıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında da normal mesai düzenine geçilecek.
“ABD yakın müttefik”
ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye de değinen Erdoğan, “ABD ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir meselenin bulunmadığı konusunda mutabık kaldık. ABD ile olumlu ve yapıcı bir temelde yeni bir dönemin kapısını araladığımıza inanıyoruz. ABD ile yakın müttefiklik ilişkisi kurmaya ve geliştirmeye hazırız.” yorumunu yaptı. 
“Türkiye parlayan yıldız”
Türkiye dünyada salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı olmuştur. Hükümet olarak tedbirlerden etkilenen kesimlerin yükü hayata geçirdiğimiz destek ve teşvik paketleriyle azalttık.
“Turizme KDV desteği”
Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzatıyoruz. Bugün itibariyle yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaştı. Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumdayız.

Kusura bakıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” diyerek gece 12’den sonra müzik kısıtlamasının süreceğini açıklamasına müzisyen ve müzikseverlerden tepki yağdı. Müzisyenler başta çok sayıda kullanıcı, Twitter’da #kusurabakıyoruz etiketiyle paylaşımlarda bulundu.

Saray tepkili: İdeolojik çarpıtma

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, müzikli eğlence yerlerinin çalışma saatlerinde yapılan düzenlemenin ideolojik çarpıtmalara maruz bırakıldığını savundu: “Yeni normalleşme uygulamalarına milletimizle birlikte sevinmek yerine ideolojik bir çarpıtmayla ‘müziğin engellendiği’ şeklinde tezvirat ve manipülasyona sarılanlar olmuştur. Müzikli eğlence mekanlarının gece çalışma saatleri tüm dünyada normal zamanlarda bile belirli bir zaman dilimine göre düzenlenmektedir.”