Kusursuz fırtına beklentisi

Kusursuz fırtına beklentisi
Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs ve influenzanın birleşiminden “kusursuz fırtına” doğacağı konusunda uyarıda bulundu. Türk Tabipleri Birliği resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:“18...

Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs ve influenzanın birleşiminden “kusursuz fırtına” doğacağı konusunda uyarıda bulundu. Türk Tabipleri Birliği resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“18 ayını geride bıraktığımız COVID-19 pandemisinin yıkıcı etkisini yaşamaya devam ediyoruz. İçinden geçtiğimiz grip mevsiminde geçen yıla oranla maske kullanımı ve mesafe uyumundaki azalma bu yıl ‘Covıd-19 + İnfluenza = Kusursuz Fırtına’ olasılığı ne yazık ki giderek artmaktadır.”

SON 24 SAAT: 223 ÖLÜM, 30 BİN VAKA

Türkiye’de Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 223 kişi öldü. 360 bin 849 test yapıldı ve 30 bin 862 yeni vaka tespit edildi. İyileşenlerin sayısı ise 27 bin 352 oldu.
Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü doz aşının önemli olduğunu belirtti: “Zamanı geldiği, hatta üzerinden haftalar geçtiği halde 3. doz aşısını yaptırmamış olan yaklaşık 5 milyon kişi var. Bu grupta olanlardan hastanede yatanlar var. İnaktif aşı tercih edenlerin üçüncü dozu yaptırmalarını ısrarla talep ediyoruz. Üçüncü doz, koruma kalkanı dozudur.”