Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili gelişme: Sedat Peker, Atilla Peker ve Korkut Eken hakkında tutuklama emri

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili gelişme: Sedat Peker, Atilla Peker ve Korkut Eken hakkında tutuklama emri
CTP Milletvekili Sami Özuslu, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Sedat Peker, Atilla Peker ve Korkut Eken hakkında tutuklama emri çıkarıldığını ve bu isimlerin KKTC'ye gelmeleri durumunda tutuklanacaklarını açıkladı.KKTC Cumhuriyet...

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Sedat Peker, Atilla Peker ve Korkut Eken hakkında tutuklama emri çıkarıldığını ve bu isimlerin KKTC'ye gelmeleri durumunda tutuklanacaklarını açıkladı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 3 milyar 979 milyon 154 bin TL’lik Polis Genel Müdürlüğü bütçesi görüşülüyor. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, konuşmasında, polis üst düzey yetkililerinden yeni aldığını belirttiği bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Kutlu Adalı cinayetinin aradan 27 yıl geçmesine rağmen çözülemediğini belirten Özuslu, iki yıl önce konunun yeniden gündeme geldiğini hatırlattı. Polis Genel Müdürlüğü’nün ifşaatlar sonrasında Adalı dosyasını raftan indirdiğini ve 3 isim hakkında KKTC’ye giriş yasağı ve ülkeye gelmeleri durumunda mahkemeden tutuklama kararı alındığını açıklayan Özuslu, “bu isimlerin Sedat Peker, Atilla Peker, eski mit yöneticisi Mehmet Korkut Eken olduğunu” kaydetti.

Fazıl Önder ve iki avukatın peşi sıra basın emekçisi ve gazeteci cinayetine kurban giden Kutlu Adalı’nın dosyasını takip etmek, gündemde tutmak ve araştırma yapmanın boyunlarının borcu olduğunu belirten Özuslu, Başsavcılığın, Türkiye’de ilgili mercilerle gerekli yazışmaları yapıp yapmadığını sordu.

“Jet dosyası” konusuna da değinen Özuslu, konunun dört farklı dosyadan oluştuğunu, bunların ikisinin polisler aleyhinde olduğunu kaydederek, iki polisten birinin dosyasının Başsavcılığa gittiğini kaydetti.

Özuslu, kamu görevlisi iki kişi hakkında da dosyalar hazırlandığını belirterek, “dönemin atanmış üst düzey bir Sağlık Bakanlığı çalışanı hakkında da polisin soruşturma yapıp, Başsavcılığa gönderdiğini ancak Başsavcılığın dosyayı açılmamak üzere kapattığını” söyledi. Özuslu, diğer dosyaların da tamamlanıp Başsavcılığa gönderileceğini kaydederek, topun Başsavcılıkta olduğunu kaydetti.

Kıb-Tek’le ilgili dosyalar konusuna da değinen Özuslu, 2021’in Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan ve TPİC şirketinden ihalesiz alımla ilgili dönemde ortaya çıkarılan 6,7 Milyon dolarlık dosyayı da sorguladıklarını belirtti. Raporun Mali Polise iletildiğini, soruşturmanın geniş kapsamlı olarak sürdürüldüğünü ifade eden Özuslu, Kıb-Tek’le ilgili 3-4 şikayet konusu olduğunu ve bunların bir bütün ele alındığını kaydetti.

Kıb-Tek soruşturmasının 2024 ortasında polis tarafından bitirilip, Başsavcılığa gönderilmesinin hedeflendiğini dile getiren Özuslu, “Savcılık da, polis de bütün ilgili makamlar da görevlerini korkusuzca yapsınlar. Korkmasınlar, arkalarında ana muhalefet olarak biz varız… Yürüyün da korkmayın arkanızda halk vardır” dedi.