Lağım kokusu dünyayı sardı

Lağım kokusu dünyayı sardı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü Sedat Peker’in açıklamalarına isim vermeden göndermede bulunarak, hükûmetin sessiz kaldığını vurguladı.Kılıçdaroğlu, “Gırtlağına kadar lağım çukurunda...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü Sedat Peker’in açıklamalarına isim vermeden göndermede bulunarak, hükûmetin sessiz kaldığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu, “Gırtlağına kadar lağım çukurunda olan bir siyasi iktidarın Türkiye’ye yararı olamaz. Ben lağım borusu dedim, meğer çukurun içinde bunlar. Koku bütün ülkeyi, dünyayı sardı, saray hissetmiyor. Çünkü lağım orada. Türkiye’yi temelden sarsan bir sürü açıklama var, saraydan tek cümle yok. Gırtlağına kadar lağım kuyusuna batmış kişi memleketi mi kurtaracak?” dedi. “Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi” tartışmasına ilişkin olarak da “10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu biz biliyoruz, herkes biliyor” açıklamasını yaptı.
HDP’ye açılan kapatma davasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Eğer siz siyasi partileri düşman olarak görüp siyasi partiyi Yargıtay’a talimat verip kapatırsanız orada demokrasi yoktur. Demokrasi bütün partiler için olmalıdır. Hakem halktır. Parti kapatmaya yönelik eylemi doğru bulmuyoruz, partilerin seçime katılmasını engellemeye yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz. Demokrasi aynı zamanda adaletin kökleştiği rejim demektir” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Bu kadar çürüme hiç olmadı. Ama temizleyeceğiz. Demokratik yollarla temizleyeceğiz. Temizliğin sihirli anahtarı erken seçim. Türkiye’yi beraber aydınlığa kavuşturacağız” sözleriyle erken seçim çağrısında bulundu.