Lazio taraftarından faşizm sloganları

Lazio taraftarından faşizm sloganları
Holigan tavırlarıyla bilinen Lazio taraftarları salı akşamı oynanan Bayern Münih maçının oynandığı Münih kentinde Adolf Hitler'in birahanesi olarak bilinen lokalde faşizmi destekleyen sloganlar attı.UEFA Şampiyonlar Ligi Son...
Holigan tavırlarıyla bilinen Lazio taraftarları salı akşamı oynanan Bayern Münih maçının oynandığı Münih kentinde Adolf Hitler'in birahanesi olarak bilinen lokalde faşizmi destekleyen sloganlar attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Real Sociedad-PSG ve Bayern Münih-Lazio maçları oynandı. PSG ve Bayern Münih'in adını çeyrek finale yazdırdığı geceye, her iki maç öncesinde yaşanan taraftar olayları damga vurdu.

İspanyol polisinin yoğun önlemler aldığı Real Sociedad-PSG maçı öncesi gerginliği önlemek için her iki takımın da taraftar gruplarına karşı operasyonlar yapıldı. İki taraftar grubunun birbirine saldırmayı planladığı istihbaratını alan emniyet güçleri, PSG taraftarlarını taşıyan otobüsü ve Sociedad taraftarlarının araçlarını kontrol altına aldı.

Yapılan aramalarda 15 golf sopası, bir demir baston, 3 buz baltası, muşta, kesici ve delici aletler ile cop ele geçirildi. Taraftarların ayrıca işaret fişekleri, çekiç, kar maskesi ve eldiven gibi malzemeler taşıdıkları tespit edildi.

Almanya'da oynanan Bayern Münih-Lazio maçı öncesinde de İtalyan taraftarlar, faşizm sloganları attı. Adolf Hitler'in bir dönem konuşmalarını yaptığı "Hofbrauhasu" olarak bilinen kulübe giden Lazio taraftarlarının, burada Naziler ile özdeşleşen selamı verdikleri ve o döneme ait çeşitli marşları söyledikleri öğrenildi.

Münih Emniyeti, ortaya çıkan görüntülere dair soruşturma başlatırken, İtalya'dan olayları kınayan açıklamalar geldi.