Levent Gültekin: Kılıçdaroğlu ile çok yakındık, adı konmamış danışmanıydım

Levent Gültekin: Kılıçdaroğlu ile çok yakındık, adı konmamış danışmanıydım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden aylar önce kendisine, "Bu ülke bitti, bu ülkeyi artık kimse kurtaramaz. Benim Cumhurbaşkanlığı adaylığımı kendim bile engelleyemem" dediğini iddia eden yorumcu ve yazar Levent...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden aylar önce kendisine, "Bu ülke bitti, bu ülkeyi artık kimse kurtaramaz. Benim Cumhurbaşkanlığı adaylığımı kendim bile engelleyemem" dediğini iddia eden yorumcu ve yazar Levent Gültekin, CHP lideriyle olan görüşmesi hakkında, "Ben gazeteci değilim. Kendimi gazeteci olarak hiç görmedim. Ben yazarım. Fikir üretirim. Aramızda derin bir ilişki vardı. Adı konmamış bir tür danışmanlık gibi. Sık sık bir araya gelip görüşlerimi dinlerdi. Sorardı, fikir alırdı. Çok yakındık. Muhafazakâr mahallenin kodlarını benimle çözmek isterdi" dedi. 

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Gültekin, Kılıçdaroğlu'na gitme nedenini şöyle açıkladı: 

“Bunları niye daha önce söylemedi diyorsunuz. Ben, son 20-25 yılı değerlendiren bir kitap yazmaya başladım. AKP’nin kuruluşu, Erdoğan, Ergenekon süreci, Anayasa Mahkemesi, davalar, muhtıralar. Kitap ilerledikçe puzzle tamamlanmaya başladı. Yapbozun parçaları oturdu. Kitabı yazarken gördüm ki, sanki gizli bir el 23 yıldır Tayyip Erdoğan’ın önünü açıyor. Hep gereken yerde, gerektiği anda, gereken biri devreye girmiş. Hep önü açılmış. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da ‘Erdoğan’la ilgili parti kuramaz kararı vardı mahkemenin aldığı. Bu 3 yıl sümen altı edildi. Bu sayede AK Parti’ye kurucu olabildi’ deyince ben de dayanamadım Kemal Bey’e gittim.

"Bunları söylediğim için Halk TV’deki programıma son verildi"

Yakınlığa güvenerek gittim. Ve kendisine bu oyunu anlattım. Dedim ki, ‘Siz de bu oyunun bir parçası gibi görünüyorsunuz. Siz de Erdoğan’ın yolunu açanlardan gibi duruyorsunuz. Eğer bu oyunun bir parçası değilseniz, aday olmayın ve bu tezgah bozulsun’. Kendisini kimlerin aday olması için zorlayacağına kadar söyledim. (Burada da bazı CHP’lilerin isimlerini verdi. Bunlar gazeteci kökenli milletvekilleri) Ve ben bunları her yerde anlattım, her yerde bir yıldır söylüyorum. Ne yazık ki, gündem olmadı. Hatta bunları söylediğim için Halk TV’deki programıma son verildi. Şunu da söyleyeyim, bazı muhalif gibi görünen kanallar da aslında bu oyunun parçası. Ben tüm bunları Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz’la da paylaştım. Gündem olsun diye. Ama onlar da bu konuyu gündeme getirmediler. Belki korktular. Bilmiyorum. Son şunu da söyleyeyim. Seçim sürecinde bir CHP’li belediye başkanı beni aradı ve ‘Bunlar seçimi kaybetmek için uğraşıyor’ dedi. 

"İki cümlesi hariç ben bunları bir yıldır söylüyorum"

Böyle bir yalan uydurmak için deli olmam lazım. İki cümlesi hariç ben bunları bir yıldır söylüyorum. O iki cümleyi de bu oyunu bozmak için mecburen açıkladım. Kemal Kılıçdaroğlu ile istediği yerde yüzleşmeye hazırım.” 

"Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda gaza geldim"

Gültekin, 2018'de cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı sürece ilişkin de, "Gaza geldim. Başka Prof. Dr. Üstün Ergüder olmak üzere pek çok akademisyen, eski siyasetçi, Cem Boyner başta olmak üzere bazı işadamları, aklınıza gelebilecek 40-50 kişi ‘Aday ol. Sen girersen muhafazakâr mahalleden en az 2-3 puan oy alırsın. Seçim 2. tura kalır. Bir şans olur’ dediler. Çocuk gibi onların gazına geldim ve ‘adayım’ dedim. Dediğim anda hepsi toz oldu. Çok haklısınız. Bu büyük hataydı ama egodan değil, onların gazıyla oldu. En büyük hatamdır” dedi. 

Yazının tamamı için tıklayın