Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

LİDER YARA ALMADI

Süper lig lideri, en zor deplasmanlardan birinden bir puanla döndü.
Olumsuz hava koşulları bordo-mavililerin belki de iki puanının kaybına neden oldu.

Dünyanın birçok takımının izlettiği kaleci Uğurcan’ın inanılmaz hatası affedilir gibi değildi. Uğurcan, sağ kanattan gelen yumuşak topu bloke etmeye çalışırken fazla öz güvenden olsa gerek ki topu elinden kaçırması affedilmez bir hata idi.
Hüseyin’e çarpan top James’in önünde kaldı ve meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi.
Trabzonspor bu şok golün ardından 4 dakika sonra beraberliği yakaladı.
Liderin iki stoperinin oyunu yönlendiren paslarından birinde Abdulkadir Ömür defansın arkasına atılan topu kaleye gönderdi ve beraberlik erken geldi.

Top kontrolünün ve ayakta kalmanın çok zor olduğu ikinci yarıda Trabzonspor eski oyuncusu ve yeni transferi Yusuf’la gole çok yaklaştı. Topu kalecinin üstünden aşırdı, ancak defansın kaleye giden topu kornere göndermesi Sivasspor
için şans anıydı.

Trabzonspor puan farkını açmak için 3 puanı çok isteyen bir takım görüntüsü vermedi belki ama şampiyonluk yarışında rakiplerinin kendine yaklaşmasına da müsaade etmedi. Her iki takım da 3 puanı hedefledi, ancak kar yağışı oyunu ve güzel skoru engelledi. Bordo-mavililer, uzun süre peşinden koştukları Edin Visca’dan bu maçta hiç verim alamadı.
Sivasspor’a gelince, Trabzonspor karşısında galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koyamadı. Maçın hakemi Mete Kalkavan’ın, Abdullah Avcı’ya kırmızı kart göstermesi de eleştirilecek bir durumdu.

Trabzonspor’un çok zor olan bir deplasmandan bir puanla dönmesi de futbolda yenemezsen, yenilme anlayışının doğruluğunu ispatlar gibiydi. Bordo mavililerin merdivenleri yenilmeden birer birer çıkma anlayışı bundan sonra da devam edecek ve mutlu sona ulaşacak gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi