Liderler, seçim gecesi planlamasını masaya yatırdı: İki senaryo öne çıktı

Liderler, seçim gecesi planlamasını masaya yatırdı: İki senaryo öne çıktı
Millet İttifakı’nda yer alan partilerin genel başkanları, pazar günkü seçimden önce son kez dün CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek seçim günü planlamasını masaya yatırdı.Gazete Pencere’nin edindiği bilgilere göre,...

Millet İttifakı’nda yer alan partilerin genel başkanları, pazar günkü seçimden önce son kez dün CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek seçim günü planlamasını masaya yatırdı.

Gazete Pencere’nin edindiği bilgilere göre, liderler birkaç senaryo üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Seçim gecesi için iki senaryo öne çıktı.

LİDERLER SEÇİM GECESİ BİR ARAYA GELECEK

Liderler, sabah saatlerinde oylarını kullandıktan sonra partilerinin genel merkezine gidecek. Saat 21.00’e kadar sonuçları, kendi partilerinin genel merkezlerinden takip edecek.

Sonuçların şekillenmesiyle birlikte de Kılıçdaroğlu’nun beş partiye teşekkür ziyareti yapması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından da altı lider, CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. Sonuçlara ilişkin ilk değerlendirmelerinde burada kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Bir başka senaryoya göre ise liderler en geç 21.00’de CHP Genel Merkezi’nde toplanacak. Kılıçdaroğlu ile sonuçları değerlendirdikten sonra seçim gecesini kendi genel merkezlerinde noktalayacak.

OY VERİRKEN HANGİ MESAJLAR VERİLECEK?

Dün akşam gerçekleşen toplantıda bir başka gündem sandık güvenliğine dair hazırlıklar oldu. Bugüne kadar yapılan tüm hazırlıklarla ilgili liderler de kendi partileri tarafından yapılan hazırlıklarla konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Öte yandan toplantıda, liderlerin oy verme sırasında sandık başında vereceği mesajlar da ele alındı.

Çeşitli provokasyon girişimlerinin olabileceği ihtimali üzerinden oy kullanma sırasında “gerginliği azaltıcı mesajların verilmesi” noktasında liderler hem fikir oldu.

Seçmende kendi sandığına sahip çıkmasını isteyecek liderlerin, “Bize güvenin, tahriklere kapılmayın ve gerekirse evden çıkmayın” mesajını içerecek açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İNCE'NİN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ

Toplantıda, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi de kısa da olsa gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu konuda çekinceli değerlendirmelerde bulundu.

İnce'nin adaylıktan çekilmesi gelişmenin ittifakın yararına olabileceği değerlendirmesinde bulunan liderlerden özellikle Davutoğlu ve Babacan, İnce’nin kendileri hakkındaki açıklamalarına atıf yaptı. Bu konuda net değerlendirmede bulunulması için erken olduğu dile geldi. İki liderin işaret ettiği açıklamasında İnce, Kılıçdaroğlu’na, “Davutoğlu ile Babacan'ı bu ittifaktan at” çağrısı yapmıştı.