Londra polisi Covid-19 kuralı ihlalinden 20 ceza talep etti

Londra polisi Covid-19 kuralı ihlalinden 20 ceza talep etti
Londra Polisi Teşkilatı, İngiltere’de başbakanlık ve çeşitli hükümet binalarında Covid-19 kısıtlamaları sırasında düzenlenen kutlama partilerinin yasal düzenlemeleri ihlal ettiği sonucuna vararak ilk aşamada 20 ceza verilmesini...

Londra Polisi Teşkilatı, İngiltere’de başbakanlık ve çeşitli hükümet binalarında Covid-19 kısıtlamaları sırasında düzenlenen kutlama partilerinin yasal düzenlemeleri ihlal ettiği sonucuna vararak ilk aşamada 20 ceza verilmesini talep etti.

Teşkilattan yapılan yazılı açıklamada, başbakanlığın bulunduğu Downing Sokağı ve hükümet binalarının bulunduğu Whitehall’da Covid-19 düzenlemelerinin ihlal edildiği iddialarına ilişkin soruşturmalarda ilerleme kaydedildiği belirtildi ve gelinen aşamada düzenlemeleri ihlal eden 20 sabit ceza bildirimi için “Adli Sicil Dairesi”ne sevk edildiği ifade edildi. Londra polisi ceza kesilen kişilerin kimliklerinin yanı sıra ceza tutarı ve ceza talep sayısının da gizli tutulacağını bildirdi.

SKANDALLAR BAŞBAKAN JOHNSON İTİBARINI ZEDELEDİ
“Partygate” olarak bilinen ve hemen her gün arka arkaya ulusal basına yansıyan skandallar Başbakan Boris Johnson’ın itibarını zedelemiş ve kabinesi üzerindeki otoritesini sarsmıştı.