LÖSEV'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı: Engellemeyi bırakın, daha çok hayat kurtaralım

LÖSEV'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı: Engellemeyi bırakın, daha çok hayat kurtaralım
LÖSEV, Sağlık Bakanlığı'na LÖSANTE Hastanesi'ne 7 yıldır verilmeyen ruhsat için çağrıda bulundu.8 Kasım 1998’de bir masa, bir sandalye ve fedakar doktorların azmiyle kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı 25 senede on binlerce lösemili...
LÖSEV, Sağlık Bakanlığı'na LÖSANTE Hastanesi'ne 7 yıldır verilmeyen ruhsat için çağrıda bulundu.

8 Kasım 1998’de bir masa, bir sandalye ve fedakar doktorların azmiyle kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı 25 senede on binlerce lösemili çocuğun hayatını kurtarmakla kalmadı, yüzde 20’lerde olan tedavi başarısını da hastaları ücretsiz tedaviyle yüzde 94’e yükseltti.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre; sayısız ilke imza atan LÖSEV, halkın bağışlarıyla Ankara’da açılan LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır tam ruhsat vermeyen Sağlık Bakanlığı’na bir kez daha seslendi. Vakfın bildirisinde “Biz 25 yıldır hem lösemi canavarı hem de bitmek bilmeyen bürokrasi ve engellerinizle mücadele ediyoruz” denildi.

200 yatak boş

LÖSEV’e yapılan engellerin maddeler halinde sıralandığı açıklamada bakanlığa şu sorular yöneltildi:

LÖSANTE hastanemizde 200 yatak boş duruyor. Daha fazla hastanın parasız tedavi edilmesinden rahatsız mısınız? Doğal Yaşam Köyümüzün arsasını çocuklarımıza neden vermiyorsunuz? LÖSEVKENT Üniversitesi’ni açmamıza neden engel oluyorsunuz?

- Lösemi ve kanser hastalıkları çığ gibi artmakta, grip gibi yayılmaktadır. Ülkemizde her gün yaklașık 500 çocuğumuz ile vatandașımızın öldüğü bir hastalık göz ardı edilemez. Engelleriniz bizi yıldıramaz ancak lösemili çocuklarımızın hayatlarını engellediğinizi unutmayın. Fahrettin Koca Kendi özel hastanelerine verdiği kadar yatak ruhsatı ve uzman doktor kadrosunu LÖSANTE’ye, lösemili çocuklarımıza da istiyoruz.

LÖSEV bütün lösemili çocuklara her șey dahil tamamen parasız tedavi veriyor. Bugüne kadar sabırla bekledik. Taş değil tuğla koyun. Anlamsız yasakları kaldırın. Daha çok kanser hastasını kurtaralım.

Ankara’daki 400 yataklı hastane eksik kapasiteyle hizmet veriyor.

75 yataklık ruhsat verildi

LÖSEV’in hastanesi 2014’te başlatılan “Bir tuğla da sen koy” kampanyası ile tuğla tuğla örüldü. İlk planda 100 yataklı olması planlanan hastane projesi, dönemin siyasilerinin de teşviki ile 400 yataklı bir komplekse dönüştürüldü. 2015’te tamamlanan hastaneye Sağlık Bakanlığı tarafından 75 yataklık ruhsat verildi ve diğer alanların kullanımına izin verilmedi. Yoğun bakım servisleri,

ameliyathaneler, radyoterapi ve yetişkin kemik iliği nakil servisleri de ruhsatsız kaldı.