Lütfü Savaş, Özgür Özel ile olan görüşmesini anlattı: 1.30'da görüşme yaptık, öpüştük, anlaştık

Lütfü Savaş, Özgür Özel ile olan görüşmesini anlattı: 1.30'da görüşme yaptık, öpüştük, anlaştık
Hatay'da adaylığı tartışma uzun süre tartışma konusu olan Lütfü Savaş, Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulundu. Hatay'ın jeopolitik ve stratejik önemine vurgu yapan Savaş, "Bu nedenle benim gibi Atatürkçü, milliyetçi...
Hatay'da adaylığı tartışma uzun süre tartışma konusu olan Lütfü Savaş, Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulundu. Hatay'ın jeopolitik ve stratejik önemine vurgu yapan Savaş, "Bu nedenle benim gibi Atatürkçü, milliyetçi bir insanın aday olmasını istemiyorlar" diye konuştu.

6 Şubat 2023'te yaşanan büyük deprem felaketinin en çok etkilediği kentlerden biri olan Hatay'da CHP'den kimin aday olacağı uzun süre tartışıldı. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın aday olmasını istemeyen CHP tabanı, Savaş'ın adaylığının açıklanması ile kazan kaldırdı. Günler süren tartışmalar sonucunda Savaş'ın adaylığı CHP'de de yeniden değerlendirildi ve sonuç olarak kesinleşti. Süreç boyunca gözlerin üstünde olduğu Savaş, Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuştu.

"Direnmeyi öğrendim"

"Lütfü Bey ile CHP’nin kararından sonra uzun bir telefon konuşması gerçekleştirdim." diyen Alçı, Savaş'ın “Nagehan Hanım yaşam direnmektir. Ben CHP’de direnmeyi öğrendim” dediğini aktardı.

Alçı'nın yazısından öne çıkanlar şu şekilde:

Lütfü Bey pazartesi sabah Sayın Özel’e çantasında iki anketle gitmiş: "Biri Area’nin diğerinin ismini vermeyeyim, bizim üniversitede yaptırdığımız kendi çalışmamız da vardı. Area’nın sonuçlarını size gönderdim. Hepsi aşağı yukarı aynıydı, hepsinde ben açık ara öndeydim.”

“Nagehan Hanım biz Sayın Genel Başkan ile 2 kez görüştük, sabahki görüşme 45 dakika kadar sürdü. İşte orada ben kendi iki anketimi çıkarınca o da buna karşılık 4 anket çıkardı. O anketlerde büyükşehirde önde olmak ile birlikte bazı ilçelerde düşüş görünüyordu, benim elimdeki sonuçlarla uyumlu değildi."

"12'de davet ettiler"

“Aynı gece 12’de davet ettiler. 1.30’da görüşme yaptık. Öpüştük, anlaştık. Ben Gazi Mustafa Kemal’in emanetinin Gazi Mustafa Kemal’in partisinde kalmasını istiyorum, ben 1 Nisan sabahı mutlu olacağım, niyetim sizin de mutlu olmanız dedim.”

Lütfü Savaş başta Antakya, İskenderun, Reyhanlı, Altınözü olmak üzere birçok ilçenin kendisi aday olmaması durumunda sıkıntıya gireceğini, o nedenle ilçe adaylarının da kendisinin adaylığında ısrar edilmesinden yana olduğunu söyledi.

Israrla Hatay’ın stratejik ve jeopolitik önemine vurgu yaptı, “Bu nedenle benim gibi Atatürkçü, milliyetçi bir insanın aday olmasını istemiyorlar” dedi.

"Yüz yüze konuşunca meseleyi çözdük"

CHP yönetimi bizzat Savaş’ın adaylığını tartışmaya açtığına göre bu durumda CHP Hatay için Atatürkçü ve milliyetçi bir aday göstermek istemiyor demiş olmuyor mu Sayın Savaş?

Bunu sorduğumda “Sosyal medyada çok manipülasyon var, onlardan etkilendiler, Sayın Genel Başkan'la yüz yüze konuşunca meseleyi çözdük ben CHP’ye geldiğimde AKP ile arasında Hatay’da 27 puandan fazla fark vardı, bu durumdayken seçimi aldık o nedenle esas iktidar kanadı beni istemiyor” yanıtını verdi.