Macron’dan otomotive 8 milyar Euro destek

Macron’dan otomotive 8 milyar Euro destek
FRANSA Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin otomotiv endüstrisini tekrar harekete geçirmek için toplam 8 milyar Euro’luk bir paketle sektöre destek olacaklarını açıkladı. Macron, Fransa’nın temiz otomobil üretiminde Avrupa’da...

FRANSA Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin otomotiv endüstrisini tekrar harekete geçirmek için toplam 8 milyar Euro’luk bir paketle sektöre destek olacaklarını açıkladı. Macron, Fransa’nın temiz otomobil üretiminde Avrupa’da lider konumda olmasını istediklerini belirtti. Ayrıca Macron üretim hedefi olarak gelecek 5 yılda içinde milyon adet otomobil üretmeyi de hedefliyorlar. Fransa devleti elektrikli otomobillerdeki teşvik miktarını da 6 bin Euro’dan 7 bin Euro’ya çıkarttıklarını duyurdu. Macron, korona salgını sebebiyle düşen talebi artırmak için 1 milyar Euro ayrıldığını belirtti. Plug-in hybrid motorlu araçlarda ise 2000 Euro’luk destek var.

İflas eden şirketin yöneticilerine ikramiye

DÜNYA araç kiralama devi Hertz, iflas erteleme başvurusundan 3 gün önce üst düzey yöneticilerine 16.2 milyon dolarlık ikramiye dağıttı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan teslim edilen bir dosyada böyle bir ödeme olduğu ve yöneticilerin Hertz’i bırakmamaları için bunun yapıldığı belirtiliyor. Ödeme yapılan yöneticiler 31 Mart 2021 tarihine kadar Hertz’ten ayrılmaları durumunda ödenen parayı geri iade etmek zorunda kalacaklar. Yapılan bu ödemelerden en çok dikkat çekenler ise markanın 3 gün önce CEO’su olan Paul Stone’a ödenen 700 bin dolar! Buna ek olarak firmanın finans sorumlusu (CFO) olan Jamere Jackson da 600 bin dolar almış… Son olarak Hertz’in pazarlama sorumlusu olan Jodi Allen 190 bin dolar almış.