Madem başarılıydı niye bıraktı

Madem başarılıydı niye bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir kongresinde, aynı zamanda damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’a sahip çıktı. CHP, Albayrak ve MB’deki 128 milyar doların nerede olduğunu sormuştu.Cumhurbaşkanı ve AK Parti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir kongresinde, aynı zamanda damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’a sahip çıktı. CHP, Albayrak ve MB’deki 128 milyar doların nerede olduğunu sormuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’ne katılırken, buradan Hakkari ve Nevşehir il kongrelerine de canlı bağlantıyla seslendi.
Erdoğan, CHP’nin gündeme getirdiği eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra Merkez Bankası’ndaki (MB) 128 milyar doların nereye gittiği açıklamasıyla ilgili konuştu.
“Son zamanlarda CHP ve şürekası, Berat Albayrak’ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan kampanya yürütüyor” diyen Erdoğan şöyle devam etti:
“Ülkenin ve milletin hayrına en küçük bir sözlerine ve duruşlarına şahit olmadığımız CHP yöneticilerinin hezeyanları ile uğraşmayı zul addettiğimiz için önce görmezden geldik. Ancak bu iş artık, bir insan olarak sahip olduğumuz temel haklara ve özgürlüklere de özellikle de ailemize saldırı boyutuna varınca, ağızlarının payını vermek de üzerimize vacip oldu.”
“EN BÜYÜK TALİHSİZLİĞİ”
Erdoğan, damadı Albayrak’ı şu sözlerle savundu:
“Son 7-8 yıldır, ülkemizin ekonomide yaşadığı saldırıları ve verdiğimiz mücadeleyi özetle anlatmak istiyorum. Bu mücadelenin ekonomi boyutunun en ön safında Berat Bey yer almıştır. Berat Bey’i önce enerjide, ardından ekonomide ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği, damat sıfatın bu alanlardaki birikimi ve başarısının önüne geçirilmesi olmasıdır. Bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı, değerlendirmeler daha objektif yapılabilirdi.”
“KUDURUYORLAR”
Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:
“Başardığı için kuduruyorlar, çıldırıyorlar. Türkiye ekonomisini daha da güçlü kılmak için pek çok alanda tarihi öneme sahip uygulamaları da Berat Bey’in Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde hayata geçirdik.”

İzmir kongresinde yine aynı manzara

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı AK Parti İzmir İl Kongresi’nde, pandemiye rağmen yine kalabalık görüntüler oluştu. Salona girmek için sıra bekleyen binlerce yurttaş, kalabalık gruplar halinde turnikelerden geçti. Üç ayrı polis noktasında aramaların yapıldığı ve üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı salonda, sosyal mesafe kurallarına uyulmaması dikkati çekti. Erdoğan’ın katıldığı önceki kongrelerde de kalabalık görüntüler tepki çekmişti.