Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem
AFAD; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, saat 20.48'de, 7 kilometre derinlikte, 5.3 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Depremin ardından halk panik içinde sokaklara çıktı.Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğünü 5.2 olarak...

AFAD; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, saat 20.48'de, 7 kilometre derinlikte, 5.3 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Depremin ardından halk panik içinde sokaklara çıktı.

Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğünü 5.2 olarak duyurduğu depremin 5 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.

 Zeminden 7 kilometre derinlikte olan deprem, Malatya ve çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

Depremin ardından akaryakıt istasyonlarında araç kuyrukları oluştu.

"Artçı değil"

Prof. Dr. Bülent Oruç, "Bu bir artçı deprem değil. Daha büyük depremin öncü depremi midir? Buna cevap veremeyiz. En fazla 4,4 lük artçı deprem bekliyoruz. Maraş depremleriyle ilgisi olmayan farklı bir tektonik kuşakta gerçekleşti" dedi.

Balkondan atlayanlar var

Malatya Valisi, birkaç vatandaşın balkondan atladığını aktardı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, depremde herhangi bir can kaybı ve bina yıkımı olmadığını belirtti.


AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği'nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip Tunceli'den deprem bölgesine doğru hareket etti.

"İlgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Koca, depremde Malatya'da 22, Adıyaman'da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşın düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralandığını duyurdu.

Prof. Naci Görür: "Yeni fay?"

"Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?"

1 bina yıkıldı

İçişeri Bakanı Ali Yerlikaya: "İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur."

TIKLAYIN: Naci Görür açıkladı: Türkiye’de hangi bölgelerde deprem bekleniyor?