Malatya'da ağır hasarlı bina 280 kilo patlayıcıyla yıkıldı, 400 bina daha bu yöntemle yıkılacak

Malatya'da ağır hasarlı bina 280 kilo patlayıcıyla yıkıldı, 400 bina daha bu yöntemle yıkılacak
6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden biri olan Malatya'da, ağır hasar alan 12 katlı bina, 280 kilo patlayıcı kullanılarak yıkıldı.Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binaların...

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden biri olan Malatya'da, ağır hasar alan 12 katlı bina, 280 kilo patlayıcı kullanılarak yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Kent merkezinde iş makinaları binaların yıkmaya devam ederken Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde yüksek katlı binaların yıkım işlemleri ise patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildi.

Bostanbaşı mahallesinde bulunan 12 katlı binanın yıkımı için çalışma başlatan uzmanlar yaptıkları incelemenin ardından taşıyıcı kolonlara patlayıcıları yerleştirdi. Çevre güvenliği sağlandıktan sonra 12 katlı bina, fünyenin ateşlenmesiyle saniyeler içinde yerle bir oldu.

Binanın yıkımı için 3 bin 500 delik açıldı. Ayrıca zemin ve 1, 3, 7 ve 9'uncu katlara toplam 280 kilo dinamit döşendi. Binanın yıkımı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilirken olay sırasında büyük bir gürültü gerçekleşti. Yetkililer, kentte bin 400 binanın bu yöntemle yıkılacağını belirtti. (DHA)