MALTEPE’DE ŞENLİK

MALTEPE’DE ŞENLİK
‘İstanbul’un Fethi’nin 569’uncu Yıldönümü’ etkinliğinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün, Atatürk Havalimanı’nda korsan bir tören ekleyerek bu aziz şehrin fetih yıldönümünü...

‘İstanbul’un Fethi’nin 569’uncu Yıldönümü’ etkinliğinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün, Atatürk Havalimanı’nda korsan bir tören ekleyerek bu aziz şehrin fetih yıldönümünü bile bölmek için çaba sarf ediyorlar” dedi.

İBB, İstanbul’un fethinin 569’uncu yıldönümünü, Maltepe’deki Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen, etkinliklerle kutladı.

Burada konuşan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

"O bitmeyen rant hırslarıyla hepimizin ortak değerlerini, fikrimizi, kararımızı sormadan tahrip ediyorlar.

Örneğin; Ata’dan miras kalan bu kadim şehrin hayat damarlarını kesmek için, adına ‘Kanal İstanbul’ denen beton bir kanal kurmak isteyenler olacaktır. Şehrin doğal ormanlarını, tarım alanlarını yok ederek, kuzey ormanlarının ranta açarak büyük bir tehdit altına sokanlar olacaktır.

Örneğin; Osmanlı’dan bize miras kalmış olan, milyarlarca dolarlık yatırımla inşa edilmiş olan Atatürk Havalimanı’nı bir kalemde çöpe atmak istiyor olabilirler. Plansız ihale yapar, ihalesiz oraya makine sokar. Makine soktuktan sonra, plansız yerde katır kutur o pistleri kırmaya çalışıyor olabilirler. Ama size söyleyeyim: Bunu yapmak için, sadece ve sadece en fazla bir yıl ömürleri kaldı."

Sanatçıların konser verdiği şölene ilişkin sosyal medyasından bir fotoğraf paylaşarak mesaj veren Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un Fethi’nin en genç, en kalabalık, en coşkulu kutlaması bu gece Maltepe’de yapıldı. Bu kıymetli emanete sonuna kadar sahip çıkacağız, bu şehre ihanet edilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı