Mansur Yavaş, Avrupa şampiyonu güreşçiler ve haltercilerle bir araya geldi

Mansur Yavaş, Avrupa şampiyonu güreşçiler ve haltercilerle bir araya geldi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası ile 2024 Avrupa Halter Şampiyonası'nda madalya kazanan ASKİ Sporlu sporcularla bir araya geldi.Kabulde, milli güreşçiler Taha Akgül, Rıza Kayaalp,...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası ile 2024 Avrupa Halter Şampiyonası'nda madalya kazanan ASKİ Sporlu sporcularla bir araya geldi.

Kabulde, milli güreşçiler Taha Akgül, Rıza Kayaalp, Ali Cengiz, Soner Demirtaş, Evin Demirhan Yavuz, Osman Göçen, İbrahim Çiftçi ve Muhammed Hamza Bakır ile milli halterciler Cansu Bektaş, Kaan Kahriman, Muammer Şahin, Muhammed Furkan Özbek, Ferdi Hardal, Yusuf Fehmi Genç, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan ve kulüp antrenörleri yer aldı.

Yavaş, madalyalarla yurda dönen sporcuları kutlayarak, "Yıllar sonra şampiyon olduk. Biraz zorlanıyoruz herhalde; ama hem güreş hem de halterde aldığımız başarılar göğsümüzü kabarttı. İnşallah olimpiyatlarda eksikleri telafi edeceğiz. '300 Çocuk 300 Sporcu' projesinin meyvelerini almaya başladık. Sayı 4 bine kadar ulaşmış. İnşallah daha nice şampiyonlar çıkaracağız. Sporculara destek olmaya devam edeceğiz. Tesis gerekiyorsa tesis. Yeni yetişen gençlerin sayısını da artırmamız gerekiyor. Onun için çalışmalara devam. Bizim yapacağımız sadece destek olmak. Gerisi sizin gücünüze, kudretinize kalmış. Başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

ÇAKMAR: İSTİKLAL MARŞIMIZ İÇİN MÜCADELE VERDİK

ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü ve Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Çakmar, Avrupa şampiyonalarında hem güreş hem de halterde çok güzel başarılara imza attıklarını kaydederek, "Özellikle Serbest Stil Güreş Milli Takımı 31 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldu. Bu da bize nasip oldu. Sizlerin bizlere verdiği destek yolumuzu aydınlatıyor ve başarıya götürüyor. Özellikle takım kaptanımız Taha Akgül'ün final maçından önce ısınırken kolu sakatlandı. MR'ını çektirdik. Hem yırtığı hem de kırığı var. Yenilsek takım şampiyonluğu gidiyordu, onun sorumluluğuyla biraz daha kontrollü maç yaptı. Şükürler olsun ki kaptanımız üzerine düşeni yaptı. 3 de Avrupa şampiyonu haltercimiz var. Bayrak sevdası, İstiklal Marşı'mız için gerçekten ciddi mücadele verdik" dedi.