Mansur Yavaş'tan '14 Mayıs seçimi' açıklaması: Cumhurbaşkanı adayı olsaydım kazanırdım

Mansur Yavaş'tan '14 Mayıs seçimi' açıklaması: Cumhurbaşkanı adayı olsaydım kazanırdım
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yavaş 14 Mayıs seçimlerine ilişkin, "Aday olsaydım kazanacağımı düşünüyordum" dedi.Habertürk yayınına katılan Yavaş...
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yavaş 14 Mayıs seçimlerine ilişkin, "Aday olsaydım kazanacağımı düşünüyordum" dedi.

Habertürk yayınına katılan Yavaş gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Yavaş partisi ve İYİ Parti arasında yaşanan aday tartışmalarına da değindi.

"'Biz CHP'ye belediye başkanı seçtirmek için mi bir araya geldik?' söylemi doğru değil. Balıkesir, Denizli'yi kazanmış olsaydınız CHP de size kazandırmış olacaktı. Müşterek muhalif bir tutum vardı ortada" ifadesini kullanan Yavaş İYİ Partİ Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylık teklifini "etik bulmadığını" kaydetti.

"Aday olsam kazanacağımı düşüyordum"

Yavaş şöyle devam etti:

Bir gün önce aradı söyledi. Ekrem Bey'i de çağırmış. Ne olacaktı aramızda kura mı çekecekti.

Ben kırgın falan değilim. Aday olmadı diye ben suçlanıyorum. Ben bunu artık en son Ulus'taki halde basın sorduğu zaman cevapladım. Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, hadi çık gel aday ol demekle olmaz, başka partide kaydım var. Sayın Davutoğlu da söylemiş 'Sayın Yavaş'ın aday olmasını düşünüyorsanız ben getireyim masaya' demiş. 1 gün önce beni arayıp 'Teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz?' demesi lazımdır. Bu süreçte adaylığımla ilgili her yerde şunu söyledim, '6'lı Masa aday gösterirse aday olurum'. Herkes korkak vs. diyordu. Ümit Özdağ da aday olmamı istiyordu. Aday olmalı mıydım hemen. Ankette kim çıkıyorsa bakılırdı. 'Aday ol' dense aday olmayacaktım. Ben zaten söyledim oybirliği olsaydı olurdum. Kazanacağımı düşünüyorum. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Mahalli seçim ortamındayız. İnşallah mayıs ayında yapacağımız görüşmede kamuoyunun bilmediği konuları bir kez konuşurum, bir daha konuşmam. Biz Ankara'da yaşayan ödediği vergilerden oy alıyoruz.

İYİ Parti seçmeni 23 ilçede 'Mansur Yavaş'la beraber girelim' demiş. Bu görüş kabul olmayınca zaten büyük çoğunluğu istifa etti. Milletvekili, il başkanı istifa etti. İlçe başkanlarının hemen hemen hepsi istifa etti. Birlikte çalışıyoruz şu anda. Operasyon denilecek bir hal yok, biz 'istifa edin' demedik.