MARKETTE 37 ÜRÜNÜN 29’UNDA FİYAT ARTTI

MARKETTE 37 ÜRÜNÜN 29’UNDA FİYAT ARTTI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tüketicinin ucuz gıdaya ulaşılabilmesi için üç koşulun yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, üretici maliyetleri düşürülmeden, piyasada rekabet...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tüketicinin ucuz gıdaya ulaşılabilmesi için üç koşulun yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, üretici maliyetleri düşürülmeden, piyasada rekabet sağlanmadan ve ürün fiyatları denetlenmeden tüketicinin ucuz gıdaya ulaşmasının mümkün olmadığını bildirdi. Bayraktar, peynir fiyatının eti geçtiğini belirterek acil önlem alınması için de uyardı.

ÜRETİCİ DE MAĞDUR, TÜKETİCİ DE
Yazılı açıklama yapan Bayraktar, girdi fiyatındaki artışın ürün maliyetini yukarı doğru çektiğini kaydederken bundan hem üretici hem de tüketicinin mağdur olduğunu bildirdi. Bayraktar, “Fiyat artışı sadece maliyet ve arzdan kaynaklanmıyor. Üreticiden çıkıp markete ulaşana kadar da ciddi artış yaşanıyor” dedi.

MARULDA FİYAT FARKI YÜZDE 236.8
Kasım ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 236,8 ile marulda görüldüğü bilgisini veren Bayraktar, bunu yüzde 210,5 ile kırmızı mercimek, yüzde 209,8 ile elma, yüzde 180,6 ile maydanoz, yüzde 180,3 ile kabak, yüzde 180 ile havucun takip ettiğini söyledi.