Mehmet Cengiz: Londra'da Katarlıların yaptığı bir binaya topraktan altı tane daire yazıldı, çok mu yani?

Mehmet Cengiz: Londra'da Katarlıların yaptığı bir binaya topraktan altı tane daire yazıldı, çok mu yani?
AKP iktidarı boyunca kamudan aldığı ihalelerle gündem olan ve anamuhalefetin "Beşli Çete" olarak tanımladığı holdinglerden biri olan Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz’in seçimden önce verdiği röportaj ortaya çıktı. Cengiz'in,...

AKP iktidarı boyunca kamudan aldığı ihalelerle gündem olan ve anamuhalefetin "Beşli Çete" olarak tanımladığı holdinglerden biri olan Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz’in seçimden önce verdiği röportaj ortaya çıktı. Cengiz'in, o dönem cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı ifadeler nedeniyle röportajın yayımlanmadığı iddia edildi.

Mehmet Cengiz ile söz konusu röportajı Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik gerçekleştirdi. Görüntüleri yayımlayan Polemik Haber, Cengiz'in Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır ifadeleri nedeniyle röportajın bizzat Odatv'nin sahibi Soner Yalçın'ın müdahalesiyle yayımlanmadığını öne sürdü.

"Mehmet Cengiz zarar görmesin diye"

Polemik Haber'in videoyu yayımlarken düştüğü not şöyle:

"ODA TV’nin patronu Soner Yalçın, seçimlerden önce yandaş iş adamı Mehmet Cengiz ile Oda Tv'de röportaj yaptırdı. Cengiz yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ağır ithamlarda bulununca ve hakarete varan ifadeler kullanınca, röportaj Mehmet Cengiz zarar görmesin diye bizzat Soner Yalçın tarafından yayından kaldırıldı."

Videoda yer alan diyalog ise şöyle ilerliyor:

Can Özçelik: Şimdi 3 milyar TL yardım bağışında bulundunuz ama 2005, 2009 yılları arasına ait 300 milyon dolarlık bir vergi borcunuzun silindiği haberleri de yayımlandı. Kılıçdaroğlu dün tweetinde dedi ki "Bu yaptığınız bağışların saklayın."

Mehmet Cengiz: O kendi bağışından sorumludur. Benim bağışıma karışamaz. Benim bağışıma da laf edemez.

CÖ: Silinen rakam ne kadar acaba?

MC: Hatırlamıyorum. O sizin bahsettiğiniz ta 2007 yılındaki bir olay.

CÖ: Dün yaptınız. Bugün de Resmi Gazete'de bir yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla verildi size. Teşvik de ben hemen söyleyeyim. Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, Bir takım vergi muafiyetinin de içinde olduğu, indiriminin de içinde olduğu bir teşvik paketi verildi size.

"Türkiye'de zaten üç yıldır ihale almıyorum"

MC: Türkiye'ye yatırım yapanlara teşvik veriliyor. Koç da alıyor, Sabancı'sı da alıyor. Ahmet'i alıyor, Mehmet de alıyor. Benim başka bir ülkem yok. Benim başka bir milletim de yok. Ben hayatım bu millete adamışım. Bana çete diyemez. Türkiye'de zaten üç yıldır ihale almıyorum. Ama dünyanın her yer işlerim var. Allah'a şükür. Her yerde.

"Bulamış ağzına"

CÖ: Veya size neden çete diyor? Buna ilişkin bir yorumunuz veya aradınız mı?

MC: Londra'da diyor ya sokak almış. Orada Katarlıların yaptığı bir binaya topraktan altı tane daire yazıldı. Altı tane daire. Bu çok mu yani? Elli kişi Kılıçdaroğlu diyor ya bana haber gönderiyor. E kardeşim gelin incelemeye. Bekleme iktidarı.

MC: Bulamış ağzına kardeşim.

CÖ: Bu sözü veriyorsunuz değil mi? Şimdi yalnız Türkiye'deki bütün büyük ihaleler de bu beş firmaya gidiyor...

MC: Şimdi kardeşim sözümü kesme!

CÖ: İktidar sizi kayırıyor mu peki?

MC: Ben öyle düşünmüyorum. Diyor ki bana da "paralar yurt dışında". Hadi ara bulun bakayım param yurt dışında mı?.

CÖ: Yurt dışında paranız hiç mi yok?

MC: Fabrikam var.

"Ben hayatımı bu millete adadım"

CÖ: İki yıl, bir buçuk yıl önce Kaz Dağları tartışması vardı. Şimdi bir haber daha çıktı. Orada kırk milyon metreküplük su ihtiyacını bir çaydan karşılamak için başvuru yaptığınız yönünde bir iddia vardı. Oradaki birkaç köyün su ihtiyacını giderdiği çayı siz kullanmak için istemişsiniz. Bu doğru mu?

MC: Ama onu teknik olarak suyu oradan mı alıyorlar? Buradan mı alıyorlar? Onu şimdi ne desem yalan olur bilmiyorum yani. Ben üç yıldır Türkiye'de ihalelere girmiyorum. Otuz sekiz tane ihale yapıldı. Ben ikisine girdim. Ben hayatımı bu millete adamışım.

CÖ: Kaç milyar dolarlık iş aldınız peki? AKP iktidarıyla aldığınız ihale sayısı iki mi sadece?

MC: Ben nereden bileyim?

CÖ: Peki niye siz şuna yanıt vermediniz? Niye hep siz Mehmet Cengiz gündemde?

CÖ: Neden hep Mehmet Cengiz iktidarın bütün ihalelerinde, büyük işlerinde Mehmet Cengiz var, Cengiz Holding var?

MC: Rizeliyim. Sayın Cumhurbaşkanımız Rizeli.

CÖ: Rizeli olsaydım keşke. Ben de gerçekten bunu istedim şu anda.