Memura bir parmak bal: Ek gösterge 600 puan artacak

Memura bir parmak bal: Ek gösterge 600 puan artacak
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunun ele alındığı bakanlar toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, vatandaşların vergileriyle oluşturulan bütçeden memura yapılacak artışı yine “fedakarlık”...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunun ele alındığı bakanlar toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, vatandaşların vergileriyle oluşturulan bütçeden memura yapılacak artışı yine “fedakarlık” olarak değerlendirdi, “Kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık” dedi.

Erdoğan bakanlar toplantısı sonrasında 3600 ek göstergeye ilişkin 600 puanlık artışın yardımcı hizmetler sınıfındakiler dahil, 5,3 milyon kamu görevlisinin tamamının, yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacağını söyledi.

Ek gösterge artışıyla ilgili diğer düzenlemeler şöyle:
· 1. dereceye gelmiş olma şartıyla söz verilen tüm meslek gruplarındaki hak sahipleri hemen 3600 ek göstergeye yükseltilecek.
· Ayrıca genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 4400’e, şube ve ilçe müdürlerinin ek göstergeleri de 3000’e çıkarılacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ VE MAAŞLARDA ARTIŞ
· Ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1234-1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 - 50 bin 150 lira arasında artacak.
· Mülki idare amirleri başta yaptıkları işte özlük hakları arasındaki makas açılan kamu görevlileriyle ilgili iyileştirici bir düzenleme de yapılacak.