Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.

Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.  Akşener ayrıca Balıkesir Belediye Başkan adayının ise Turhan Çömez olduğunu duyurdu. Gazete Pencere Haber MerkeziİYİ...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.  Akşener ayrıca Balıkesir Belediye Başkan adayının ise Turhan Çömez olduğunu duyurdu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken İstanbul, Balıkesir ve Ankara Sincan Belediye Başkan adaylarını duyurdu.

İyi Parti'nin Ankara Sincan Belediye Başkan Adayı Fatih Koca oldu

Meral Akşener İstanbul adayını açıkladı: İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu oldu

Balıkesir Belediye Başkan adayının ise Turhan Çömez olduğunu duyurdu.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Çorlu tren katliamının karar davasına ilişkin Meral Akşener, "Vicdanları karartmayan ah şişte hukuk budur dedirten bir karar çıkar” dedi

İsveç’in, NATO’ya katılım protokolü; İYİ Partimizin, “hayır” oyuna rağmen; Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla, maalesef kabul edildi.

Ve böylece; Milli güvenliğimiz için, talep ettiğimiz hususlar; henüz yerine getirilmemiş; muhataplarımız tarafından, kabul edilebilir adımlar, henüz atılmamış olduğu halde; ülkemizin elindeki, çok önemli bir koz; adeta bir muammayla, elimizden uçup, gitmiş oldu…

Ancak, öyle bir oylama yaşadık ki; Adeta, bir turnusol kağıdı niteliğindeydi… Bir tarafta; madde madde şartlar açıklayıp, bol keseden atanların; içerde efelenip, dışarda sus pus olanların; daha önce, nicesine şahit olduğumuz, tornistanlarını izledik.

Diğer taraftaysa; “İktidar ile hizalanmayacağız.” diyenlerin; “Ak Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız.” diyenlerin; iktidarla birlikte, aynı vahim yanlışa, şaşırtıcı bir uyum içerisinde, el kaldırışlarına şahit olduk.

"Makyajlı rakamlarınızı da milletin çarşı pazarına bağlamayan"

Vatandaşın derdini bir kenara bırakan sürekli kavga üretip milletimizi kampalara ayıran çirkin bir anlayış maalesef siyaseti esir almış durumda. Gerilimden beslenen bu sözde siyaset anlayışı 21 yıldır milletimize hiçbir şey vermiyor vermedi. Halbuki sorunlarımızın üstesinden gelebilmek için önce milletin derdini konuşuyor olabilmemiz gerekir.

Buradan iktidara sesleniyorum, hiç suçu vatandaşa atıp için işin içinden sıyrılmaya kalkamayın. Makyajlı rakamlarınızı da milletin çarşı pazarına bağlamayan. TİÜK çıkmış bir itirafta bulunmuş. Yani enflasyonun yüzde 129.4 olarak yansıdığını açıklamış.

Allah aşkına; siz bu milletle, dalga mı geçiyorsunuz? Kardeşim insanlarımız, demir mi yiyor? Çimento, tuğla mı yiyor? Et, süt, yumurta yiyor. Ekmek yiyor, peynir yiyor, sebze yiyor. Tutup da, “Milletin tüketim alışkanlıkları yanlış.” demek; Millete, “Ekmek bulamazsan, git tuğla ye.” demekle aynı şeydir. Bir büyük ciddiyetsizliktir, bir büyük saygısızlıktır.

Belli ki kendisi milletten tamamen koptuğu için herkesin çevresindekiler gibi sefa sürdüğünü zannediyor. Ben de şimdi buradan kendisini acilen hamaseti bırakıp gerçekliğe dönerek emeklinin gündemine odaklanmaya davet ediyorum.

İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu oldu

Akşener, İstnabul Büyükşehir, Balıkesir ve Ankara Sincan belediye başkan adaylarını açıkladı.

İyi Parti'nin Ankara Sincan Belediye Başkan Adayı Fatih Koca oldu

Meral Akşener İstanbul adayını açıkladı: İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu oldu

Balıkesir Belediye Başkan adayının ise Turhan Çömez olduğunu duyurdu.

"Diyanet neden sessiz kalıyor?"

Bir cami imamının, hutbede; şehitlerimizle ilgili bölümü, okumaması rezaleti üzerinden; yine bir kavga çıktı. Üstelik, o kadar vahim bir kavga ki… Bir yanda imam, kendisine baskı yapıldığını söylüyor. Diğer yanda ise, imama görevini hatırlatan kaymakamla ilgili; sözde iddialar havada uçuşuyor. Kaymakamın bıyığının şekli bile; şehitlerimizin, aziz hatırasına yapılan saygısızlığın, önüne geçiyor.

Allah aşkına, böyle bir rezalet olabilir mi? Bu devletin imamına kim, neden ve nasıl baskı yapıyor? Hayırdır? Devleti yönetenler, bunları neden açığa çıkarmıyor? Diyanet neden sessiz kalıyor?

iliyorsunuz, 19 Ocak gecesi; Cumhuriyet tarihimizde, bir ilk yaşandı. Astronotumuz, Alper Gezeravcı; uzaya çıkan, ilk Türk oldu. Cumhuriyetimizin, 100’üncü yılında yaşanan, bu güzel gelişme; aslında her Türk’ün, mutlu olacağı bir gelişmeydi. Şanlı bayrağımızın, uluslararası uzay istasyonuna çıkması, her Türk’ün, gururlanacağı bir tabloydu. Ama maalesef; bu konuda bile, utanmazca ayrıştırıldık…

İlk başta; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, iktidardan ibaret görenlerle, onları küçümseyenler arasında; bir garip tartışma başladı. Sonrasında ise, astronotumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü anarak; “İstikbal göklerdedir!” demesi üzerinden; bu sefer de, tersine bir meydan okuma alanı oluşturuldu. Atatürk’ümüze düşman olanlarla; kendi tapulu mülkü zannedenlerin; bol gürültülü, horoz dövüşünün ortasında; millet olarak, yine bir sevincimizde, bir gururumuzda, ortaklaşamadık.

"2023 bitti, ama aya sert iniş yapılamadı"

Oysa; Bir yandan gururlanırken; Bir yandan da, tartışılması gereken şeyler yok muydu?Elbette vardı. Ama tartışmamız gereken şey; Atatürk değildi. Tartışmamız gereken şey; Astronotumuzun, siyasi tercihleri değildi. Tartışmamız gereken şey; milletimize verilen sözlerdi. Hatırlayın; Daha 2021 yılında, Sayın Erdoğan, bir söz vermişti. Demişti ki; “İlk aşamada, 2023 yılı sonunda, yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz, kendi millî ve özgün, hibrit roketimizle, aya ulaşarak, sert iniş gerçekleştireceğiz.” 2023 bitti, ama aya sert iniş yapılamadı. Asıl sorgulanması, asıl tartışılması gereken, işte buydu. Yıl oldu 2024… Ama biz, bir başka ülkenin, ticari bir şirketi aracılıyla; bir vatandaşımızı, uzaya gönderebildik. İşte bizim asıl tartışmamız gereken; Bunu, kendi imkân ve kabiliyetlerimizle; kendi teknolojimizle; neden hâlâ yapamadığımızdı!

Bizim asıl tartışmamız gereken; Küresel rekabetin, en önemli merkezlerinden birinde olup da; uluslararası rekabet gücümüzü, neden hâlâ artıramadığımızdı. Ve her şeyden önce, bizim asıl tartışmamız gereken şey; Tüm bunları yapabilecek güçte bir ekonomiye, neden hâlâ sahip olamadığımızdı.