Akşener’den CHP’ye billboard tepkisi: Bizi engellemeye çalışan saray değil Saraçhane

Akşener’den CHP’ye billboard tepkisi: Bizi engellemeye çalışan saray değil Saraçhane
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hazırladıkları afişlerin bilboardlara asılmasının engellenmesine ilişkin "Bizi sansürlemek isteyen Saray değil belediye. Bizi engellemeye çalışan Beştepe...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hazırladıkları afişlerin bilboardlara asılmasının engellenmesine ilişkin "Bizi sansürlemek isteyen Saray değil belediye. Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil, Saraçhane" dedi.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir’deki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmaya tepki göstererek “ Ağır bir iftirada bulundu. Buradan Sayın Özel'e sesleniyorum: Siz bilmeyebilirsiniz 2017'de biz hayır oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Eski genel başkanımız Kılıçdaroğlu'na gidin sorun, CHP bize 1 liralık yardım yapmış mı? Cevabı hayır. Patimizi kurduğumuzda Kılıçdaroğlu bize 1 lira para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız” dedi.

"Birileri istiyor ki billboardsuz seçim kampanyası yapalım"

Gazete Pencere Haber Merkezi

Partisinin İzmir Tire adayına ilişkin konuşan Akşener, “2019’da İzmir’de Atakan’la ortak girmiştik. Şimdi tek başımıza giriyoruz. Bugünde tek başımıza girdiğimiz bir seçimde ben varım dedi. Bunu hiç unutmayacağım. Çalmadı çaldırmadı” dedi.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Görüşleri fark etmeksizin siyasetteki herkes bizden çok rahatsız. İktidar, kurulduğumuzdan beri bizden rahatsızdı. Zaten biliyorduk eski HDP’liler yeni DEM’liler zaten ezelden beri bizden çok rahatsızdı. Onu da biliyorduk. Son dönemde ise artık açıkça görmeye başladık ki meğer ana muhalefet partisi de bizden çok rahatsızmış. Hal böyleyken ittifak sisteminden beslenen bu kadar çok aktörü aynı anda rahatsız edebiliyorsak milletimiz için çok doğru şeyler yapıyoruz demektir.

Sesimizi kısmak istediler, megafonla konuştuk. Hatta yeri geldi sırf birilerinin tekerine çomak sokuyoruz diye sahipsiz kurşunlarla karşılaştık. Bugün de önümüzde yeni bir engel var. Bugün de birileri istiyor ki billboardsuz seçim kampanyası yapalım. Ama bu defa farklı ve ilginç olan önümüze bu engeli çıkaran iktidar değil ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen saray değil belediye. Bizi engellemeye çalışan saray değil Saraçhane.Biz bu fevkalade cabbar arkadaşları kapalı kapılar ardında aslan kesilip iş icraata gelince meydana gelemeyişleriyle tanıyoruz zaten.

"Saray sansürüne de belediye sansürüne de mecbur değilsin"

Seçim kampanyası için hazırlığımız 4 sloganımız var. Büyük karın ağrısının sebebi işte bunlar. Beşinciyi de ben ekledim: Saray sansürüne de belediye sansürüne de mecbur değilsin.

Hayatında el tokadı yememişler, arabası kurşunlanmış bir genel başkan olarak duruyorum karşınızda. Hayatınızda el bebek gül bebek gelmişsiniz bizi mi korkutacaksınız. Her siyasi parti biz de bir şirkete anlaşarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de bilboardlar kiraladık, parasını ödedik.

Saray gücünü de belediye gücünü de üzerimize salsınlar! Biz şerbetliyiz; evelallah, ikisiyle de mücadele ederiz! Varsın onlar; iktidar-ana muhalefet el ele kendi çalıp kendi söyledikleri kazananı da kaybedeni de kendi belirledikleri bir kayıkçı düzenini, korumak için bizi susturmaya çalışsınlar. Biz, milletimizin sesi olmaya aynen devam ederiz! Kimse merak etmesin varsın onlar, tüm köşeleri tutsunlar, tüm yolları kessinler. Biz yepyeni bir yolu, milletimizle birlikte yürümekten asla vazgeçmeyiz.

"Kılıçdaroğlu bize 1 lira para yardımı yapmış mı?"

Özgür Özel Eskişehir'de ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imanın ötesine geçen, AK Parti ile tuhaf bazı alışverişlerimiz olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı. Ağır bir iftirada bulundu. Buradan Sayın Özel'e sesleniyorum: Siz bilmeyebilirsiniz 2017'de biz hayır oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Eski genel başkanımız Kılıçdaroğlu'na gidin sorun, CHP bize 1 liralık yardım yapmış mı? Cevabı hayır. Patimizi kurduğumuzda Kılıçdaroğlu bize 1 lira para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız. En fazla aldığımız yardım parasını ödediğimiz salonlardır.

Sayın Özel, sorun genel başkanınıza; 2018'de CHP'den İYİ Parti'ye bir kuruş verilmiş midir? Bunun cevabını vereceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yönetimindeyken CHP, bize 1 kuruş yardım yapmış mı? Bunun cevabını vermek zorundasınız. Biz AK Parti ile ittifak yapmadık muhteremler, yapa yapa siz yapıyorsunuz biz değil. Bu soruların cevabını istiyorum. İYİ Partimize pek çok şey söylendi, bedavacı bir siyaset götürdüğüne dair, bize düşman olanlar dahil söyleyemediler. Bunun peşini bırakmayacağımı buradan ilan ediyorum. Herkes haddini hukukunu bilecek.

"Hukuk skandalına TBMM eşlik etmiş oldu"

Dün akşam Gazi Meclisi’mizde yaşananlar bize 100 yıllık Cumhuriyetimizin hukuk devleti ilkeisnin ne denli büyük bir tehdit altında olduğunu gösterdi. Yargıtayın anayasayı tanımayarak yol açtığı hukuk skandalına TBMM eşlik etmiş oldu. Yürütmenin yargıya baskısından yasama da payını aldı. Devlet organları arasında sorunları çözmesi gereken Erdoğan krizi derinleştirmeyi tercih ediyor. Bu arkadaşlar için devlet kanun önemsiz hale geldi. Unuttukları bir şey var; anayasamız bu ülkenin andıdır. Uğradıkları kararların meşruiyetini neye dayandıracaklar. Onlar ne kadar unutmuş olsalar da tarihe karşı yükümlülüğümüzü gelecek nesile karşı sorumluluğumuzu unutmayacağız.

Filistin açıklaması

İktidara bir kere daha çağrıda bulunmak istiyorum; BM soykırım sözleşmesine taraf olan ülkelerin davaya müdahil olma hakkı var. Gelin biz de Filistin lehine davaya müdahil olalım. Katil Netanyahu'ya karşı bu davaya açma cesaretini siz değil Güney Afrika gösterdi. Filistin konusunda bizimle hemfikirseniz, haydi buyrun. Kararı Gazi Meclisimize getirin biz varız.