Meral Danış Beştaş'tan Burcu Köksal'a: Meclis'te birlikte çalışıyoruz, bu kadar yüzü olduğunu bilmiyordum

Meral Danış Beştaş'tan Burcu Köksal'a: Meclis'te birlikte çalışıyoruz, bu kadar yüzü olduğunu bilmiyordum
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, KRT TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın...
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, KRT TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" açıklamasına tepki gösteren Meral Danış Beştaş, "Bütün Türkiye yurttaşlarına soruyorum. Bu durum sadece DEM Parti'yi mi rahatsız etmeli? Bunun adı faşizm. Burcu Hanım ile beraber Grup Başkanvekilliği yaptım. Gayet iyi tanırım. Aylarca koltuklarımız bile yan yanaydı. Kendisini tanırım ama açıkçası bu kadar çok yüzü olduğunu bilmiyordum. Meclis'te birlikte çalışıyoruz. Burcu Hanım'ın bu kadar ileri gidebileceğini düşünmüyordum. Bence özü ortaya çıktı" diye konuştu.

Ağırlığını taşımalı

"Bakın Burcu Hanım herhangi biri değil. Bir partide grup başkanvekili olmak özgün bir durumdur, yani ağırlığı vardır o grubu yönetir" diyen Beştaş, "Asla küçümsemek için söylemiyorum, bir ilin milletvekili değil, onun ağırlığını taşıması lazım. Bunun bir izahı yok, bir açıklaması olamaz. Biz tam da siyasetteki bu kutuplaşmayı, bu ırkçılığı, bu faşizmi yenmek için varız. Biz Trabzon'un Diyarbakır'a, Diyarbakır'ın Hakkari'ye, Hakkari'nin Edirne'ye aynı şekilde yaklaşım gösterdiğini bir Türkiye hayal ediyoruz. 'Afyon'da milliyetçiler daha fazla aman ben bunu söyleyeyim belki kazanırım' diyor. Bu arada kazanabileceği bir belediye de yok" ifadelerini kullandı.