Mersin Kadın Platformu,, Nükhet Sirman'ın gözaltında 4 gün tutulmasına tepki gösterdi

Mersin Kadın Platformu,, Nükhet Sirman'ın gözaltında 4 gün tutulmasına tepki gösterdi
Mersin Kadın Platformu, barış akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman'ın 4 gün  gözaltında tutulmasına tepki gösterdi: Açıklamada "Bu haksız muamelenin amacının arkadaşımıza, bizlere gözdağı vermek olduğunu biliyoruz" denildi.Boğaziçi...
Mersin Kadın Platformu, barış akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman'ın 4 gün  gözaltında tutulmasına tepki gösterdi: Açıklamada "Bu haksız muamelenin amacının arkadaşımıza, bizlere gözdağı vermek olduğunu biliyoruz" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden barış akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman'ın yaptığı bir araştırma gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Mersin Adliyesine getirilen Barış Akademisyeni Prof.Dr. Nükhet Sirman, savcılık tarafından adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, Sirman hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanması ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Artı Gerçek'ten Abidin Yağmur'un haberine göre Sirman'ın gözaltına alınmasına tepkiler devam ederken Mersin Kadın Platformu, adliye önünde yaptığı açıklamayla Sirman'ın gözaltına alınmasını protesto etti. "Haksız uygulamaya son verin Nükhet Hocayı bırakın" yazılı pankart açan platform bileşenleri adına açıklamayı Nalan Turgutlu okudu.

"Amaç bizlere gözdağı vermek"

Gözaltıyla gözdağı verilmek istendiğini belirten Turgutlu, "Feminist yol arkadaşımız, dostumuz, barış imzacısı hocamız Prof. Dr. Nükhet Sirman hiçbir ilgisi olmayan bir soruşturma bahanesiyle 23 Mart Cumartesi günü İstanbul’da gözaltına alındı. İfadesi kolaylıkla İstanbul’da alınabilecekken İstanbul’dan Mersin’e getirildi ve dört gündür gözaltında tutuluyor. Arkadaşımızın maruz bırakıldığı bu haksız muamelenin amacının arkadaşımıza, bizlere gözdağı vermek olduğunu biliyoruz" dedi.

"İtibarsızlaştırma girişimlerini kabul etmiyoruz"

Turgutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dün akşam geç saatlerde jandarmaya verdiği ifadesinde dosyanın içinde hiçbir delil olmadığı iyice anlaşılmasına rağmen bir gece daha gözaltında tutulması büyük bir saçmalık. Biz bu ülkede hukuksuzluğa ve her tür saçmalıklara alıştırılmaya çalışılıyoruz, var olmamız, araştırma yapmamız, insanlarla iletişim kurmamız kolaylıkla suç olabilirmiş gibi bir izlenim yaratılıyor. Bu anlamsız kriminalizasyon halini ve itibarsızlaştırma girişimlerini asla kabul etmiyoruz. Nükhet Sirman yalnız değil, buradayız. Bugün adliyeye getirilecek olan arkadaşımız, daha fazla sürüncemede bırakılmadan derhal serbest bırakılsın, işkenceye dönüşen bu hale son verilsin."